Petar Petković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju zatražila je danas od prištinskih institucija da reaguju na seriju napada koji su se dogodili u srpskim sredinama na Kosovu.

„Prethodnih nedelju dana ponovo su pojačani napadi i pritisci na Srbe u južnoj pokrajini. Svetomir Bačević je u Peći uhapšen bez ijednog dokaza za ratni zločin, Nenad Arsić je optužen na šest godina zatvora na osnovu iskaza lažnih svedoka, dok su nepoznati počinioci postavili znak na albanskom jeziku ‘Naša crkva’, u blizini ostataka pravoslavne crkve u selu Suvo Grlo kod Srbice“, naveli su u saopštenju.

Kako su dodali, u četvrtak oko 22 sata zapaljen je pomoćni objekat porodice Jovanović u selu Mogila u Kosovskoj Vitini, a porodična kuća je tom prilikom obijena. U požaru srećom niko nije povredjen, ali je pričinjena materijalna šteta“, piše u saopštenju.

Prema njihovim rečima, to je već drugi incident u naselju Kosovska Vitina u  poslednjih nekoliko dana.

„Prethodno je u utorak kamenovana osnovna škola ‘Mladen Marković’ u Vitini, prilikom čega su polupani prozori na objektu, a nepoznati počinioci pokušali su da obiju i ulazna vrata. Nakon napada na maloletnu decu, izgrednici sada ne daju mira ni porodicama preminulih Srba“, navela je Kancelarija.

Oni su zatražili da počinioci tog zločina budu otkriveni u najkraćem mogućem roku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar