Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Autobus firme „31. maj“ iz Osojana, koji saobraća na relaciji Beograd-Osojane-Klina-Goraždevac, kamenovan je sinoć oko 23:30 časova u južnom delu Mitrovice, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da su usled kamenovanja na autobusu polomljena stakla i dodaje se da je bilo oko 30 putnika, među kojima je bilo i dece, prenosi KoSSev.

„Ovakva vrsta demonstracije netrpeljivosti i mržnje prema srpskom narodu sračunata je da dovede do straha i uznemirenosti kod Srba“, navode u saopštenju i dodaju da to dovodi do, kako su rekli, „miniranja napora da se problemi u pokrajini rešavaju političkim sredstvima, a srpsko-albanski odnosi urede na miran i civilizovan način“.

U saopštenju se navodi da je sada sasvim vidljivo da se radi o, kako su rekli iz Kancelarije za KiM, „ogranizovanom teroru kojim se preti našim građanima u pokrajini“ i dodaju da takvi potezi mogu imati dalekosežne posledice i ne mogu ni jednoj strani da donesu dobro.

„Zato zahtevamo i od Prištine i od međunarodne zajednice da spreče dalje pogoršavanje bezbednosne situacije na KiM i da kažnjavanjem odgovornih za ovaj i brojne druge napade i incidente usmerene prema srpskom narodu u pokrajini, pokažu da su iskreno na strani mira“, zaključuje se u saopštanju Kancelarija za KiM.

Povodom navoda Kancelarije za KiM KoSSev portal se obratio Kosovskoj policiji. Međutim, do objavljivanja vesti odgovor nije stigao.

BONUS VIDEO: Dragiša Mijačić Moguć rat na Kosovu sledeće nedelje!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar