Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs, Instagram/buducnostsrbijeav, M.M./ATAImages

Danas je, u naprednjačkim krugovima, obeležena stranačka slava Sveta Petka. Tom prilikom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je slavu partije, i to na jedan veoma neobičan način - tako što je podelio video snimak sa gradilišta EXPO u Beogradu.

On je na svom profilu na društvenoj mreži Instagram podelio video snimak u kome se vidi kako radnici tokom noći rade na gradilištu EXPO u Beogradu.

„Najčudniji snimak koji bi neko objavio na dan Svete Petke, kada veliki broj Srba slavi zaštitnicu, pre svega, dece, žena, starih i bolesnih. Izabrao sam ovaj snimak, jer i na današnji dan, želim da pokažemo i Srbiji i svetu da rast, razvoj i napredak jesu jedini garant naše sigurne budućnosti. Ovi kadrovi su sa „EXPO 2027″ gradilišta u Beogradu, iz prethodne noći, gde je na betoniranju između budućih hala 2 i 4 učestvovalo 70 miksera i stavljeno više od 1.000 kubika betona“, napisao je Vučić.

Potom, Aleksandar Vučić je napisao da je zahvalan neimarima na ogromnom trudu.

„Oni u tri smene pokušavaju da urade ono što smo definisali kao zadatke za budućnost. Verujem u Boga, a nadam se da će nas Sveta Petka kao zemlju i narod zaštititi od svih nevolja koje su zahvatile svet. Srećna slava Sveta Petka svima koji je danas slave. Posebno, srećna slava mojim naprednjacima i predsedniku SNS Milošu Vučeviću“, poručio je Vučić.

SNS proslavila stranačku slavu Svetu Petku, domaćin Žarić Kovačević

Inače, stranačka slava obeležena je danas u prostorijama SNS na Novom Beogradu. Ovogodišnji domaćin je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević, a sečenju slavskog kolača prisustvovali su brojni stranački funkcioneri.

Slava SNS Sveta Petka Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Žarić Kovačević je istakla da je SNS najbrojnija i najsnažnija politička organizacija u Srbiji i kao takva ima veliku odgovornost.

„Građani Srbije su nam dali legitimitet za vršenje vlasti. Velika odgovornost je na nama da pokažemo zašto Srbija baš nas zaslužuje da je vodimo. Zaključiću sa tim da moramo više da radimo, da budemo bliže građanima i da zajedno sa njima rešavamo probleme, da čujemo njihove ideje, da ih saslušamo“, poručila je Žarić Kovačević.

Na slavi SNS je bio srpski premijer Miloš Vučević, a tu su bili i ministri Goran Vesić, Marko Đurić, Nikola Selaković, Adrijana Mesarović, Irena Vujović, Milica Đurđević Stamenkovski. Prusustvovali su i jedan od osnivača stranke Tomislav Nikolić, lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, ambasador Kine u Srbiji Li Ming i drugi gosti.

Podsetimo, pre samo par dana SNS je organizovala još jednu proslavu na kojoj su prisustvovali njeni najznačajniji članovi – 16. rođendan partije obeležen je u Vršcu u četvrtak. Kako je naš portal ranije pisao, proslava se ovog puta održala u “Milenijum centru” u Vršcu. Grad je bio u opsadnom stanju, saobraćaj u nekim ulicama će biti zaustavljen, deci su otkazani časovi u muzičkoj školi, a prisustvo je obavezno za sve zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare