Foto: NOVA S

"Bojkot junskih izbora stvorio je katastrofalnu situaciju po Vučića – jednopartijski parlament u kojem 243 od 250 poslanika podržava vladu. Svoju autoritarnu vladavinu on više ne može da sakrije, ni od građana, ni od svojih članova, ni od zapadnih sponzora. I to ga žulja. Zato je i ekspresno najavio nove izbore za početak 2022. godine, da pokuša što pre da razreši taj čvor", naveo je Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje.

On je u saopštenju naveo da „ovo malo medijskog prostora naklonjenog opoziciji prethodnih dana ispunile su spekulacije oko izbora 2022“.

„Čitam analize o broju kolona opozicije, o tome ko s kim ide na listu, koje su programske osnove za grupisanje, da li je pametno organizovati jedinstven opozicioni front i slično. Jel vi to hoćete da idete na izbore ili mi se pričinilo? Kao da ste zaboravili da su pre samo 5 meseci održani izbori koju ste bojkotovali. Zbog očajne političke, društvene i medijske situacije, u kojoj nema više ni minimuma demokratskih standarda. Kako ćete sada biračima da objasnite da ipak izlazite na Vučićeve izbore“, rekao je Đorđević.

On je upitao šta se tačno promenilo.

„Da li vam je Vučić dao časnu reč da više neće biti pritiska na birače i funkcionerske kampanje? Da će na biračkim mestima sve biti pošteno? Da će mediji biti nepristrasni i otvoreni? Bojkot junskih izbora stvorio je katastrofalnu situaciju po Vučića – jednopartijski parlament u kojem 243 od 250 poslanika podržava vladu. Svoju autoritarnu vladavinu on više ne može da sakrije, ni od građana, ni od svojih članova, ni od zapadnih sponzora. I to ga žulja“, rekao je Đorđević.

On je naveo da je zato i ekspresno najavio nove izbore za početak 2022. godine, da pokuša što pre da razreši taj čvor.

„A vi ćete da upadnete u tu zamku, da mu pomognete da otkloni jedini efekat bojkota i da igrate po njegovom. Odmah da vam nacrtam šta će vas dočekati na tim izborima: Naslovne strane tabloida sa vašim likovima i natpisima ‘Lopovi’, ‘Izdajnici’, ‘Fašisti’. Batinaši i crni džipovi koji jure i prebijaju vaše aktiviste. Milijarderska kampanja SNS i vaša kampanja koja ne može da iznajmi pet bilborda. Glasači koji se plaše da vam otvore vrata. I na hiljade biračkih mesta na kojima nećete imati kontrolore. Ako neka od vaših lista i uspe da pređe cenzus i osvoji četiri ili pet odsto glasova, u Skupštini ćete služiti da vas Vučić pokazuje zapadu kao mečku i da preko vas dokazuje da je sve u redu – da u Srbiji postoje demokratija i pluralizam. Vi ćete biti ono što je u junu trebalo da bude UDS – Čanak, Olenik, Čomićka i ekipa“, izjavio je Đorđević i istakao da izbori mogu da budu samo slobodni ili ih neće biti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare