Foto: Facebook/Goran Vesić

Gradska vlast predvođena zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem opljačkala je građane Beograda za najmanje 550.000 evra u najnovijoj nabavci uniformi za komunalne milicionare, tvrdi za Nova.rs direktor Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava i predsednik Uspravne Srbije Dragan Dobrašinović.

Naime, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić juče je u Starom Dvoru prisustvovao prijemu novih komunalnih milicionara, u društvu pevačice Jelene Karleuše.

Tom prilikom Vesić je najavio i nove uniforme.

„Ovo je za vas veliki dan jer ste dobili stalan posao. To je posao koji ste želeli i za koji ste se obučavali. Takođe, ovo je velik dan za Komunalnu miliciju jer promovišemo i nove uniforme. Stare uniforme koje su nosile vaše kolege nisu bile tako udobne i prilagođene poslu te i na ovaj način pokazujemo koliko Grad ulaže u svoju Komunalnu miliciju“, rekao je Vesić.

Ne zna se da li je nova uniforma udobnija, ali je jasno da je skuplja.

Ugovor o nabavci uniforme za 550 komunalnih milicajaca, koji je grad potpisao sa kompanijom MIM comerce d.o.o koštaće grad tačno 186.310. 200 evra, sa PDV-om. Dakle 2.880 evra za uniformu po čoveku, a obuhvata letnju i zimsku jaknu, pet košulja, pet majica sa kratkim rukavima, četiri para pantalona, jedne bermude, jedan džemper i jedan par cipela.

Direktor Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava i predsednik Uspravne Srbije Dragan Dobrašinović za Nova.rs kaže da je reč o bezočnoj pljački.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dobrašinović kaže da je računao koliko bi nabavka ovih artikala koštala u maloprodajnim objektima i to u onim “skupljim”. Navodi da ukupna cena ne bi iznosila više od 1.700 evra.

To znači da je za cenu jakne računao 200 evra za letnju i 300 za zimsku, da je za košulje i majice računao cenu od oko 30 evra po komadu, 100 evra za pantalone, 150 za cipele, po 50 za bermude i džemper.

A uniforme se rade na veliko i sigurno ne po ovim cenama…

“Ovo što je gradska vlast predvođena Goranom Vesićem priredila Beograđanima je drska i bezočna pljačka koja je planirana i sprovedena pred njihovim očima. Realna vrednost nabavljene opreme, uz velikodušan dodatak na luksuz niža je za najmanje 1.000 evra po kompletu u odnosu na ugovorenu. To znači da su Beograđani samo u ovom kleptomanskom Vesićevom poduhvatu opljačkani za najmanje 550.000 evra. Da u ovoj zemlji ima tužilaštva, suda i pravde nova adresa Gorana Vesiće i ortaka u otimačini bila bi Bačvanska 14 (Centralni zatvor). U Vučićevoj Srbiji, to će verovatno biti Nemanjina 11”, kaže Dobrašinović.

Interesantno je i da je vrednost ove nabavke gotovo jednaka prošlogodišnjem ukupnom prometu pomenute firme.

“Ukupan promet firme koja je dobila posao u 2020. godini bio je 198.898.000, samo 12.000.000 dinara veći od ovog posla, a u 2019. godini je iznosio 41.405.000 dinara”, napominje Dobrašinović.

BONUS VIDEO: Goran Vesić obmanuo žitelje naselja Trešnja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare