Dragan Dobrašinović Foto:BETAPHOTO/Press centar UNS

Ukoliko zadobiju poverenje građana na izborima 3. aprila i budu u situaciji da imaju svoje predstavnike u budućoj Vladi Srbije, koalicija okupljena u Patriotskom bloku koju predvodi lider Dveri Boško Obradović za premijera Vlade kandidovaće Dragana Dobrašinovića iz Prokuplja, pišu Južne vesti. Dobrašinović se u nevladinom sektoru bavio borbom protiv korupcije i javnim nabavkama, a prošle godine formirao pokret Uspravna Srbija i pridružio se koaliciji.

Dobrašinović kaže da okupljeni u Patriotskom bloku insistiraju na ozbiljnim političkim programima i smatraju da se samo tako Srbija može pretvoriti u ozbiljno, moderno i napredno društvo.

Živimo u zemlji koja je visoko korumpirana i nisko produktivna. Kada pogledate programe političkih stranaka, videćete da u njima nema ničega. Mi smo napravili ozbiljne programe, principe i načela po kojima ćemo delovati u narednom periodu i to će biti osnova naše politike. Glas za patriotski blok je glas za čistu vodu, zemlju i vazduh, za zdravu hranu, razbijanje kartela i monopola, iskorenjivanje korupcije, uspostavljanje nezavisnog sudstva“, rekao je između ostalog Dobrašinović za Južne vesti.

Kaže da je izazov veliki jer je desnica na lošem glasu poslednjih par desetina godina, iako po njemu nema baš osnova za to.

Dobrašinović, koji živi u Prokuplju, kaže da deli sudbinu građana Topličkog okruga, ali i juga Srbije za koji je nepravedno zapostavljen od svih vlasti u prethodnom periodu, najavljuje da će Vlada koju bi predvodio posebnu pažnju usmeriti ka razvoju ovog kraja, ali i svih delova Srbije koji su nerazvijeni i zaboravljeni od države.

Sredinom prošle godine u Prokuplju je formiran inicijativni odbor za osnivanje političkog pokreta Uspravna Srbija čiji je predsednik Dobrašinović, a decembra 2021. formiran je Patriotski blok čiji su postali deo.

Dragan Dobrašinović je široj javnosti poznat kao predsednik Koalicije za nadzor javnih nabavki i direktor Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava, gde je sa svojim timom učestvovao u otkrivanju mnogih nepravilnosti u radu državnih organa, sa posebnim akcentom na javne finansije i nepravilnosti u sprovođenju tendera i javnih nabavki.

Inače, listu Patriotskog bloka predvode Boško Obradović i Žika Gojković, a oni koji podržavaju ovu opciju mogu da glasaju za njih na broju 11. Pored Dobrašinovića koji će biti kandidat za premijera, najveće šanse da se nađe u parlamentu, ako lista pređe cenzus, ima Nišlijka Tamara Milenković Kerković koja je na 5. mestu, kao i Vesna Savović Petković, građevinski inženjer iz Niša i članica POKS-a koja je na 9. mestu na listi.

BONUS VIDEO: Izborna Groznica EP01 – Boško Obradović i Biljana Stojković

[video-cdn src=“https://best-vod.umn.cdn.united.cloud/stream?asset=izbornagroznicaep01boskoobradovicibiljanastojkovic-novas-worldwide&stream=hp3500&t=0&player=m3u8v&sp=novas&u=novas&p=n0v43!23t001″ video-id=“3183259″]

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar