Goran Vesić Foto:TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Najnoviji pokušaj da se Goran Vesić "obračuna" sa svima onima koji mu govore da je "glup" završio se komično.

Viktor Ivančić, hrvatski pisac, kolumnista i nekadašnji urednik „Feral tribjuna“, reagujući na napade zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića na njegovog kolegu Borisa Dežulovića, u izjavi za Nova.rs poručio je Vesiću da je budala.

„Budale uvijek popizde kada se susretnu s istinom. Goran Vesić je budala. Za one koji smatraju da bi Dežulović, zato što je Hrvat, morao da pazi kako govori o Beogradu i Srbiji, imam važnu informaciju – Boro je loš Hrvat. Izvlačim dakle dva zaključka: Boro je nikakav Hrvat, kao i ja, uostalom, a Vesić je budala“, smatra Ivančić.

PROČITAJTE JOŠ:

I eto ga Vesić kako reaguje na to, uz pomoć prijateljskog Pinka. Samo što je u njihovom tumačenju krivac za ove reči ne živ i zdrav Viktor Ivančić, već 25 godina preminuli kultni splitski novinar i pisac Miljenko Smoje.

„Koji je pa sad taj Ivančić? Još jedan Hrvat koji promoviše knjigu u Beogradu pa bi pljujući po našem gradu da proda koji primerak više?
Miljenko Smoje je lepo to objasnio kada je napisao da su u Splitu, u kužinama, bili i zahodi.
I ostao je taj običaj, drže ga se i Dežulović i Ivančić, geni su to, da vole da rade ono što se radi u zahodu baš tamo gde i jedu.
I sve što imam da im kažem je to – doživljavajte slobodno Beograd kao kužinu, probajte čvarke, švargle, sarmu, prase… Zarađujte pare u Beogradu prodajući knjige jer poznati možete da postanete samo u velegradu.
Ali za zahod, ajde lepo u Split. Tamo čovek i nema šta drugo da radi“, napisa Vesić.

PROČITAJTE JOŠ:

A kolege to ilustrovaše ovako:

Foto: Printscreen/pink.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare