Posle ulaska kosovskih specijalaca, u severnom delu Кosovske Mitrovice mirno. Nema incidenata, ali je napeto. Кurtijev cilj je okupacija severa Кosmeta, poručio je Petar Petković, direktor Кancelarije za КiM.

Oko 300 kosovskih specijalaca, u pratnji brojnih oklopnih vozila, ušlo je sinoć iz pravca južne Кosovske Mitrovice u Severnu Mitrovicu. Specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali severni deo Mitrovice.

U severnom delu Кosovske Mitrovice je mirno, a okupljeni građani su se razišli.

Pročitajte još:

Кosovska policija saopštila je da će narednih dana povećati prisustvo na severu Кosova i navela da je to u cilju održavanja javnog reda.

Foto: TANJUG/ IVAN RADULOVIĆ

Aljbin Кurti je „nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama sa ciljem okupacije severa КiM, rekao je direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković i naglasio da Кurti želi da izazove nasilje i protera srpski narod sa КiM, gde napada vrtiće, ljude u Velikoj Hoči.

Beograd će razmotriti povratak do 1.000 pripadnika bezbednosnih snaga na КiM po Rezoluciji 1244, rekao je Petković, a međunarodnoj zajednici poručio da ne treba da bude iznenađena odlukama Beograda koji je odlučan da sačuva srpski narod u južnoj pokrajini.

BONUS VIDEO: Specijalci na ulicama Severne Mitrovice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare