Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenik predsednika odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Predrag Mitrović izjavio je danas da je dosadašnji šef te odborničke grupe Nikola Jovanović danas i zvanično podneo ostavku na tu funkciju.

Obraćajući se novinarima uoči sednice Skupštine grada Beograda, na čijem je dnevnom redu rebalans budžeta glavnog grada, Mitrović je rekao da je Jovanović tim postupkom pružio „jedan od retkih primera prihvatanja odgovornosti za svoje postupke“.

Jovanović je podneo ostavku nakon što su se u javnosti pojavili snimci njegovih privatnih razgovora u kojima on grubo vređa svoje doskorašnje saradnike Vuka Jeremića, Mariniku Tepić i druge.

Pročitajte još...

Govoreći o dnevnom redu današnje sednice gradskog parlamenta, Mitrović je rekao da drugi rebalans gradskog budžeta dovoljno govori o kapacitetu vlasti da pripremi adekvatan plan.

Dodao je da je rebalansom predviđeno smanjenje prihoda za 10 milijardi dinara zbog čega gradska vlast, kako je naveo, rasprodaje Beograđanku, Sava centar i drugu imovinu u vlasništvu grada.

Mitrović je dodao i da se iz godine u godinu manje sredstava izdvaja za investicije u gradu navodeći da je aktuelnim budžetom u te svrhe izdvojeno 105 miliona evra što je, po njegovim rečima, manje od 10 odsto budžeta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare