Miloš Jovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je danas da je za opoziciju u Srbiji mnogo važnije da definiše pravce delovanja i buduće potencijalne akcije, nego šta će o izborima u Srbiji reći Evropski parlament (EP).

Jovanović je za televiziju N1 rekao da unutrašnje stvari Srbije nisu u nadležnosti Evropskog parlamenta, niti bilo kog drugog parlamenta osim Skupštine Srbije.

„U tom smislu, aktivnosti EP za nas nisu tema, a još manje mogu biti neka referentna tačka. Pored toga, ne mislim da je održavanje konstitutivnih sednica koje svakako moraju da se sazovu, posebno važna tema“, kazao je Jovanović povodom odluke da konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije bude 6. februara, dva dana pre glasanja u EP o rezoluciji o izborima u Srbiji.

Dodao je da se na konstitutivnim sednicama „ne može ništa epohalno desiti“.

„Jedino će biti važno da se vidi da li u gradskoj skupštini Beograda postoji većina za formiranje nove gradske vlasti ili ne postoji. Mislim da je za opoziciju mnogo značajnije da se definišu pravci delovanja, potencijalne akcije i sveukupna strategija naspram događaja koji nas čekaju, prvenstveno u Beogradu“, naveo je predsednik Nove Demokratske stranke Srbije.

***

BONUS VIDEO – Opozicija tvrdi – raste broj birača u Novom Sadu pred lokalne izbore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar