Stefan Jovanović Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Stefan Jovanović, generalni sekretar Narodne stranke i budući narodni poslanik u Skupštini Srbije, rekao je za Nova.rs da očekuje da će u najkraćem roku biti formiran parlament kako bi se završio institucionalni vakum koji traje 100 dana.

Predsednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić, najavio je da će naredne nedelje saopštiti kad će se održati konstitutivna sednica parlamenta, te da on očekuje da će se poslanici okupiti pre kraja jula.

Pročitajte još...

“Verujem da ću posle isteka roka za žalbe RIK od deset dana dobiti ta uverenja tokom sledeće nedelje, i onda se može zakazati konstitutivna sednica parlameta“, rekao je Dačić za TV Hepi.

Govoreći o delovanju svoje strane u parlamentu, Jovanović je istakao da će NS predložiti niz zakonskih rešenja koja se odnose na poboljšanje životnog standarda građana.

„Narodna stranka će u Narodnoj skupštini biti najveća pojedinačna opoziciona stranka, i predložićemo sprovođenje ekonomskih mera Narodne stranke, odnosno smanjenje PDV-a sa 10 odsto na jedan odsto za osnovne životne namirnice, dupliranje budzeta za poljoprivredu i povećanje minimalne zarade na 50.000 dinara. Takodje, tražićemo osnivanje anketnih odbora za ’Jovanjicu’, ’Krušik’, Telekom i EPS i za sve velike pljačke državne imovine i javnih sistema“, naglasio je Jovanović.

Podsetimo, konstitutivna sednica Skupštine Srbije najkasnije mora da se održi do 4. avgusta.

BONUS VIDEO: Aleksić: Ako ne odbranimo inspektora Milenkovića znači da prihvatamo narko kartel na vlasti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)