Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs/Vesna Lalić/Nova.rs/Milos Tesic/ATAImages/A.K./ATAImages

Potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić, rekao je u intervjuu za dnevni list “Nova” da Dijanu Hrkalović, Predraga Koluviju i Andreja Vučića spaja isti advokat - Vladimir Đukanović.

„U pitanju je čovek koji je istovremeno član Visokog saveta sudstva, Državnog veća tužilaca i predsednik Odbora za provosuđe u Skupštine Srbije“, pojašnjava Aleksić i dodaje:

„Sramotno je i skandalozno ćutanje tužilaštva i tužiteljke, Zagorke Dolovac, na sve prijave koje smo moje opozicione kolege i ja, u prethodne dve godine, podneli o slučajevima kriminala, pljačkanja ove države i uništavanja državnih preduzeća. Pisali smo prijave zbog Telekoma, Krušika, Jovanjice, Milenijum tima… Ali nikada nikoga tužilaštvo nije pozvalo na odgovornost, iako su potpisnici bili političari, narodni poslanici i stranački funkcioneri… Oni sada postupaju po izjavi Dijane Hraklović kojom je ona direktno targetirala Milenkovića. To da ona bude relevantniji podnosilac prijave od svih nas ostalih je potpuni skandal i potvrda da je u Srbiji, tužilaštvo kao institucija, u potpunosti stavljeno pod šapu političke vlasti u Srbiji“.

Ceo intervju sa Miroslavom Aleksićem pročitajte u štampanom izdanju novine Nova.

Bonus video: Nebojša Stefanović o optužbama Dijane Hrkalović

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare