Miloš Jovanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da je odluka režima Mila Đukanovića da protera ambasadora Srbije iz Crne Gore "stavljanje vrućeg krompira u ruke" budućeg premijera Zdravka Krivokapića.

Povodom odluke Srbije da povuče svoju prvobitnu recipročnu odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore, Jovanović je, gostujući na televiziji Nova S, rekao da nije dobro da se odluke menjaju iz dana u dan i da to nije odlika ozbiljne države ili ozbiljne diplomatije.

„Ne možete jedno veče da izađete i kažete da je Tarzan Milošević persona non grata, a da posle 24 sata tu svoju odluku povlačite“, kazao je lider DSS-a.

Ipak, on je dodao da mu je između prve i druge odluke srpskih vlasti o proterivanju crnogorskog ambasadora bliža druga kojom on ipak ostaje u Srbiji, jer ne treba dramatizovati stvari.

Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

On je ocenio da je ambasador Srbije Vladimir Božović imao pravo da da svoje tumačenje jednog istorijskog događaja kao što je bila Podgorička skupština iz 1918. godine.

Foto: Vesna Lalić

Jovanović je na pitanje novinarke rekao da ne negira crnogorsku državnost, ali da Srbija ima pravo da iskaže svoj stav po pitanju Crne Gore jer je istorija dve zemlje dugo bila povezana.

„Naša istorija je bila vrlo povezana, bliska, ista prezimena, ista vera. Dugi niz godina su Srbija i Crna Gora bile zajedno“, zaključio je predsednik DSS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar