Miloš Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da DSS-u predstoji promena Statuta, iznošenje političke platforme stranke i izborna skupština.

Jovanović je za današnju Politiku rekao da je jasno da je jedno poglavlje istorije DSS nepovratno zatvoreno 2014. godine, kada se iz stranke povukao i iščlanio osnivač i dotadašnji predsednik Vojislav Koštunica.

„Nakon toga je ostalo pitanje za sve nas koji smo tu i koji verujemo u politička načela i opredeljenja koja je DSS uvek branio, kako dalje nastaviti borbu. U svakom slučaju, očuvaćemo kontinuitet jedne državotvorne stranke“, kazao je on.

Na pitanje da li opozicija u na nekim predstojećim izborima treba da nastupi u jednoj ili više kolona, Jovanović je kazao je grupisanje po političkoj srodnosti uvek smislenije od pravljenja jedne kolone, osim kada političke okolnosti postanu „toliko dramatične da nalažu stavaranje zajedničkog i jedinstvenog fronta“.

„Nikada nije bilo više i dezorijentisanosti. U takvim situacijima je najcelishodnije vratiti se na polje političkih opredeljenja i dati odgovore na pitanja o tome ko kako vodi spoljnu politiku Srbije, rešavanje kosovskog problema, vojnu neutralnost, EU, ekonomiju, politički sistem i tako dalje“, naglasio je Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar