Foto: Marija Đoković/FoNet

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da očekuje da se nastave konstruktivni razgovori opozicije, koje je inicirao predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, a čiji će sledeći domaćin biti DSS.

„Vodimo konstruktivne razgovore u normalnoj atmosferi koja je dugo nedostojala na srpskoj opozicionoj sceni. Tema je mnogo, od medijske slike i izbornih uslova do kontrole izbora“, rekao je Jovanović za Danas.

„I upravo ćemo sada početi da konkretnije definišemo zahteve i način delovanja, dodao je in i naveo da je zadovoljan što se razgovori opozicije odvijaju bez pretenzije, galame i pompe. Niko nema čarobni štapić, niti se iko pravi da ga ima. Kao što rekoh, ići ćemo korak po korak ali je važno da svi učestvuju u tome u dobroj veri sa idejom i ciljem da se nešto popravi u srpskom političkom životu“, predočio je Jovanović.

Pročitajte još...

Na pitanje kako komentariše odluku stranaka okupljenih u Udruženoj opoziciji Srbije da ne učestvuju na sastancima, Jovanović je rekao da kada se nešto zamera vlasti, to isto ne treba da radi i taj deo opozicije.

„Uveren sam da se strpljenjem, normalnošću i primerom može učiniti mnogo toga. I zato će svako uvek biti dobrodošao“, nezavisno od trenutnih odluka, rekao je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare