Miloš Jovanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović ocenio je danas da je jučerašnjim sastankom u Briselu još jednom potvređno protivustavno i antidržavno delovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Naime, prihvatanjem evropsokog kompromisa, koji je, po rečima Visokog predstavnika Eu Žozepa Borelja, podrazumevao da se paralelno radi kako na formiranju Zajednice srpskih opština tako i na političkim aspektima normalizacije odnosno na ‘formalizaciji de facto priznanja secesije Кosova i Metohije’, Aleksandar Vučić je nedvosmisleno potvrdio dve stvari. Prvo, francusko-nemački predlog sporazuma je prihvaćen i na njegovoj primeni se radi. Drugo, navedeni sporazum predviđa implicitno priznanje secesije Кosova i Metohije“, rekao je Jovanović u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ....

Ocenio je da je tragična činjenica koja pokazuje krajnji slom kosovske politike Aleksandra Vučića ta što je navedeni sporazum, koji je suprotan i Ustavu Srbije i međunarodnom pravu, odnosno Rezoluciji 1244, postao danas jedini okvir za rešavanje kosovkse krize.

„U tom smislu se može samo zaključiti da kosovska politika Aleksandra Vučića nije toliko doživela slom koliko se zapravo pokazala kao strašna prevara srpskog naroda koja će, ako se ne osujeti, imati pogubne posledice po državu i građane. Smena Aleksandra Vučića i režima koji je stvorio predstavlja prvi korak u borbi za teritorijalnu celovitost države“, rekao je Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar