Žozep Borelj i Aleksandar Vučić Foto:European Union

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da su današnji pregovori u Briselu sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom bili teški i da su održani ''u gotovo nemogućim uslovima''.

“Nije bio lak dan u Briselu. U teškim i gotovo nemogućim uslovima, jedan neuspešan sastanak“, rekao je Vučić u video snimku koji je objavio na svom nalogu na Instagramu.

Posle Brisela pravac Budimpešta

Vučić je trenutno u Budimpešti, gde ga očekuju sastanci sa mađarskim i bugarskim najvišim zvaničnicima.

“Sada smo u Budimpešti i čekamo razgovor sa bugarskim premijerom i mađarskom predsednicom. Razume se, i sa mađarskim premijerom“, rekao je Vučić.

On je takođe čestitao sutrašnji praznik – Dan srpskog jedinstva.

“Hoću da svim građanima čestitam praznik, sutra slavimo Dan srpskog jedinstva, u celokupnom srpskom narodu. Moram da slavimo našu zastavu, našu crveno-plavo-belu trobojku, naše pretke koji su nam ostavili otadžbinu, kako bismo umeli da cenimo budućnost naših potomaka, zbog kojih sve radimo“, rekao je predsednik Srbije.

On je poručio da su pred Srbijom dani “velikih ekonomskih pobeda“.

PROČITAJTE JOŠ

“Sve što smo u prethodnom periodu učinili je samo prvo poluvreme, a pred nama je drugo poluvreme sa velikim ekonomskim pobedama, nadam se ogromnog napretka. A to možemo samo ako smo zajedno i ako smo ujedinjeni. Živela Srbija i naš narod“, rekao je Vučić.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar