Foto: N1

Nemamo odluku ko će biti premijer, razgovaraćemo o tome tokom praznika, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je Vladimir Orlić odlično obavljao posao na mestu predsednika Skupštine Srbije, ali da nije siguran da će ostati na na toj funkciji.

On je dodao da još nije doneta odluka o vladi.

„Onda će Ana (Brnabić) da ode kratko da se odmori, pošto je stvarno radila naporno i vredno. Mislim, ne da ode da se odmori iz politike, nego da ode s porodicom na koji dan. Vladimir Orlić je odlično obavljao svoj posao, ali nisam siguran da će tu da ostane. Ali o tome više možete da pitate Vučevića, Glišića, Gašića, Anu“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li se zna ko će biti novi premijer, a ko predsednik skupštine.

On je dodao da oni sada moraju da pokažu šta će da urade u narednom periodu i koga će u vladu i na lokalu da postave.

Što se Beograda tiče kaže da nisu vodili nikakve razgovore, dodajući da je moguće da će biti novih izbora, a moguće i da neće.

Kad se završi konstitusanje gradskog parlamenta, što će biti sedam do 10 dana posle republičkog, videćemo da li će biti većine, rekao je on u sedištu Srpske napredne stranke.

„Ako hoće da idemo na nove izbore, mi ćemo na te izbore svakako izaći“, poručio je Vučić, koji je član i bivši predsednik SNS-a.

On je podvukao da neće biti izbora jer je neko pokazao da se nešto desilo na izborima, jer, kako ističe, izbori su bili najčistiji do sada, već se može ići samo zato što nema većine.

„A da li će biti ili neće, da sačekamo“, rekao je Vučić.

Verujem, ipak, da će biti dovoljno mudrih glava, koje će razmisliti ne samo o svojim partijskim interesima, nego i o interesu Grada da se formira vlast i nastave veliki projekti, rekao je on.

On je optužio Radio-televiziju Srbije da je kršila izbornu tišinu, tokom ponavljanja izbora na 35 biračkih mesta u Srbiji za vanredne parlamentarne izbore, sa ciljem „da pomognu ovim drugima“.

Povodom protesta u Beogradu na koji je pozvala inicijativa ProGlas, Vučić je rekao da je procena broja prisutnih od strane nevladine organizacije Crta netačna.

„Lažovi jedni. Imamo mašine koje vam broje u glavu čoveka (na skupovima), to su specijalni softveri koje imamo već dve, tri godine“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Održan protest inicijative „ProGlas“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare