Katarina Jokic
Katarina Jokić Foto:N1

Predsednica odbora Stranke slobode i pravde u Jagodini Katarina Jokić, kojoj su u subotu obijena vrata stana u kome živi sa sinom, što je negirala Policijska uprava tog grada, kaže da je istina da su joj vrata obijena, ali oni koji su to učinili nisu ušli u stan i iz njega ništa nije nestalo, te smatra da je to bio pokušaj zastrašivanja, politički instruisan, jer, kako ističe, nikada nije bila ovoliko politički aktivna.

„Moja vrata jesu obijena, ništa nije nestalo iz stana i nisu ušli u stan. Ovo je bio pokušaj zastrašivanja, ja ga tako doživljavam. Posle 18 godina koliko je Dragan Marković Palma u Jagodini, dogodila se opozicija. Do sada svako ko mu nije išao na ruku, dobijao je pretnje, i dobijao je ponude. Ako odbiješ ponudu, dobiješ pretnju. U Jagodini je vrlo teška i nezahvalna situacija, Marković Palma se pita za sve, Jagodina je njegov grad svih unazad 18 godina“, ističe u Danu uživo na TV N1 Jokić.

Ona dodaje da se incident dogodio u večernjim satima i da nije bilo sijalice u hodniku ni ispod ni iznad njenog stana, u zgradi koja nije velika i u kojoj uglavnom žive stariji ljudi, te pretpostavlja da oni nisu ni videli ni čuli nešto. Navodi i da je verovatno trajalo kratko, jer je njen sin veoma kratko izbivao iz stana, u kojem u trenuku obijanja ni ona nije bila.

„Istina je da su mi vrata obijena, i istina je da su kazali (policija) da vrata nisu obijena, a sve to je potvrdio Marković Palma, gde vidimo koliki je njegov uticaj“, kaže Jokić.

Na pitanje da li sumnja na nekoga, naglašava da „nemam nikakvu sumnju, nismo dužni nikome, ne bavimo se ničim da bi nas neko sada pljačkao“ i dodaje da veruje da je politički instruisano, jer nikada nije bila toliko politički aktivna.

„Kada je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić bila u Jagodini i kada ju je napalo Palmino istureno odeljenje, i kada su njegovi tigrovi čuvali zgradu opštine, tada sam u obraćanju javnosti rekla da Srbija mora da vidi kako živi Jagodina poslednjih 18 godina. To je grad mraka, straha, policije, nezaštićenih. U Srbiji su se dogodila tri ubistva novinara – Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i novinara iz Jagodine Milana Pantića. Njegovo ubistvo je naišlo na muk u Jagodini, ali kada se o nečemu dugo ćuti, mora jednom da ispliva na površinu. Tako je isplivala i istina o Jagodini, građani su počeli da se oslobađaju straha, što daje nadu da će se vrlo brzo nešto krupno desiti u Jagodini“, smatra ona.

Na pitanje da li se oseća bezbedno u svom gradu posle obijanja stana, ali i s obzirom da je privođena na informativni razgovor zbog širenja panike, jer je tražila da budžet grada i skupština budu javne, ona kaže da se ne oseća bezbedno, ali da to ne znači da neće nastaviti dalje sa svojim aktivizmom.

„Vučić prepisao Palmin sistem“

A kako joj izgleda sada atmosfera u gradu, navodi da situacija pokazuje da su se ljudi oslobodili straha ili ga se barem oslobađaju, „to mogu videti na ulici, u prodavnici…“

„Verujem da se stvari u Jagodini polako menjaju“, kaže.

Navodi da su građani Jagodine apsolutno zavisni od Markovića Palme i dodaje da „ovo što Srbija sada doživljava od Vučića, mi u Jagodini doživljavamo već 18 godina od Palme. Može se reći da je Vučić prepisao Palmin sistem“.

A da li misli da će vlada pružiti podršku Markoviću Palmi, ona kaže da joj „ne deluje da ima ozbiljnu političku podršku od strane vlade“.

„Najviše bih volela da se tužilaštvo time bavi, i on kao osumnjičeni bi trebalo da bude u zatvoru da ne bi uticao na svedoke i davao tako užasne izjave (na televizijama) kojima može da uplaši žrtve. Ko ima zrna savesti i morala ne sme Markovića da pusti na slobodu posle svih ovih optužbi. Očekujemo da proces krene“, kazala je predsednica odbora Stranke slobode i pravde u Jagodini Katarina Jokić.

Tagovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar