Srbi u Gotovuši blokirali put Foto:Kosovo-Online facebook

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je ranjavanje dečaka i mladića srpske nacionalnosti u Gotovuši kod Štrpca, za koje je osumnjičen pripadnik kosovskih bezbednonih snaga, najbolji dokaz u kakvim uslovima živi srpski narod na Kosovu.

Ta stranka je u saopštenju navela da se dečiji život na Badnji dan umalo ugasio „zbog bezumne mržnje koja vlada Kosovom i 23 godine posle rata“.

Ocenili su i da je to što se dogodilo „najbolji pokazatelj do čega dovodi stalno podizanje tenzija i izazivanje konflikata od strane (premijera Kosova) Aljbina Kurtija i njegovih saradnika“.

PROČITAJTE JOŠ

„Jedini način za normalizaciju ne samo odnosa Beograda i Prištine, već pre svega za normalizaciju života za Srbe, ali i Albance na Kosovu, jeste promena odnosa međunarodne zajednice prema onima koji konstantno sprečavaju da do normalizacije dođe“, dodala je SSP.

Naveli su da je „neophodno momentalno ispunjenje svega što je do sada dogovoreno“ i , kako su ukazali, potom nastavak razgovora dve strane kako bi se u potpuno drugačijoj atmosferi nastavilo sa izgradnjom poverenja i suživota dva naroda“.

„Ukoliko do toga ne dođe, pitanje je dana kada će se desiti nešto slično onome što se desilo u Gotovuši kod Štrpca, ali sa fatalnim posledicama“. dodao je SSP.

BONUS VIDEO Ima li vlast u Beogradu konkretnu buduću politiku za rešavanje Kosova 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar