Foto: N1

Nekadašnji potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je "da je sreće, svaki bi građanin podržao proteste poljoprivrenika", koji su se održavali prethodnih dana u Srbiji.

„Ako poljoprivreda ne funkconiše, što ne funkcioniše, to znači da ćemo u prodavnicama kupovati nešto što je preskupo, nekvalitetno i nebezbedno“, rekao je za nedeljnik Vreme Ješić, koji je član Demokratske stranke.

#related-news_1

On je naveo i da „nesrećan to preteste nije podržalo, recimo, udruženje ‘Klub 100P plus’, u kojem su najveći proizvodjači“.

„Jasno je da u nekim asocijacima imate involvirane ljude iz politike koji smišljaju glupe izgovore da opstruišu apsolutno opravdani protest poljoprivrednika. Te nije vreme, te nije formirana vlada… Pa nisu seljaci krivi zbog toga što Vučić mesecima odugovlači sa formiranjem vlade“, rekao je Ješić.

Kako je dodao,  nisu poljoprivednici krivi „što ne funkcioniše vlast“.

„Kriva je vlast. Paori su, zapravo, preteklih godina imali sreću što je svetska tržišna cena njihovih proizvoda bila dobra. I sve nepravde koje doživljavaju na dnevnom nivou mogle su da kompenzuju dobrom prodajom“, objasio je Ješić.

BONUS VIDEO Uključenje iz Novog Sada – poljoprivrednici zbunjeni i uplašeni

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)