Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Iako je Statutarna komisija utvrdila da nijedna od zakazanih sednica Glavnog odbora Demokratske stranke nisu sporne, mi smo odustali od one koja je planirana za 17. maj kako ne bismo dalje produbljivali podele u stranci. Na našu pruženu ruku usledile su optužbe da smo kriminalci i ova krivična prijava", kazala je za portal Nova.rs narodna poslanica i potpredsednica DS Aleksandra Jerkov.

Ona navodi da je za krivičnu prijavu, koju je protiv nje podneo Zoran Lutovac, čula preko medija. Kako kaže, tako je i saznala da su potpisi koje su članovi DS prikupljali za sednicu 17. maja razlog Lutovčeve prijave, ali da ne vidi razlog zbog čega je predsednik DS postupio na ovakav način.

„Iskreno sam šokirana. Ne vidim šta bi tu moglo da bude problem, kad je Statutarna komisija rekla da nijedna od dve zakazane sednice nisu sporne. Mi smo odustali od sednice koja je planirana za danas, ali su na našu ‘pruženu ruku’ usledile optužbe da smo kriminalci. Zbog ljudi koji su sa mnom predali zahtev da se sednica GO odbora održi 17. maja, moram da kažem da je reč članovima DS koji nisu njeni rušitelji. Ne dovodimo u pitanje bojkot izbora, samo želimo priliku da na stranačkim organima razgovaramo o politici Demokratske stranke. Ako je to krivično delo i razlog zbog čega nas predsednik stranke naziva kriminalcima, onda je problem mnogo dublji“, navodi ona, upitavši ujedno rukovodstvo stranke koliko su krivičnih prijava u prethodnom periodu podneli protiv članova Srpske napredne stranke.

„Posle neverovatne kampanje koju je SNS sprovodila protiv mene u Novom Sadu i napada Vojislava Šešelja, koju koalicija kojoj pripada DS nije osudila, nisam stvarno mogla da poverujem da će me predsednik stranke kojeg sam podržala i čiji sam potpredsednik, nazvati vođom kriminalne grupe“, istakla je Jerkov.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare