Foto: Promo

Predstavnici Demokratske omladine osudili su krivičnu prijavu protiv potpredsednice Demokratske stranke (DS) Aleksandre Jerkov, koju je, kako navode, podneo predsednik te stranke Zoran Lutovac.

U saopštenju se zahteva održavanje sednice Glavnog odbora (GO) DS i navodi da je podnošenje krivične prijave „kompromitacija stranke, vrednosti, tradicija i ideja“, kao i da predstavlja „izraz neodgovornosti i potpunog gubitka svesti o ulozi i značaju otvorenosti, dijaloga i tolerancije“.

„Nastojanje da se besprizornim neistinama obesmisli nastojanje dobornamernih, časnih, poštenih i demokratiji i stranci odanih ljudi odvodi nas nepovratno od svih tokova i uloge i značaja koji kao stranka moramo imati. Ciljevi ne smeju biti lični u vremenu kada režim (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića oduzima pravo, gazi institucije i osiromašuje društvo“, ocenjuje se u saopštenju.

Saopštenje su potpisali članica GO DS Biljana Maksimović, poverenica foruma žena Gradskog odbora Beograd i članica GO stranke Aleksandrija Kovačević, internacionalna sekretarka Demokratske omladine Dunja Ranković, članica statutarne komisije i članica GO DS Suzana Bojković i Ivana Stevanović, članica Izvršnog odbora Foruma žena DS i članica predsedništva Opštinskog odbora Palilula.

Narodni poslanik DS Balša Božović je prethodno na svom Tviteru napisao da je Lutovac podneo krivičnu prijavu protiv Jerkov, iako nije precizirao o čemu je reč, a domaći tabloidi spekulišu da je krivična prijava podneta preksinoć zbog „falsifikovanja potpisa“ za sazivanje druge sednice GO DS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare