Vuk Jeremić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je jučerašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj bila "dobra za Francusku i Vučića, ali veoma loša za Srbiju i interese njenih građana", saopšteno je iz Narodne stranke.

Jeremić je za televiziju Nova S izjavio da je „strateški cilj Francuske zaustaviti evropske integracije zapadnog Balkana dok EU ne sprovede reformu svog unutrašnjeg ustrojstva, a što će trajati godinama, u najboljem slučaju“.

„Niko to ne može efikasnije od Vučića, i zbog toga i te kako ima smisla za Pariz podržati ga da učvrsti svoju vlast. Ako se pritom mogu obezbediti i stotine miliona evra profita za francuske firme na račun gradjana Srbije – tim bolje. Ni to niko ne može bolje od Vučića“, rekao je Jeremić.

Upitan zašto je Vučić usred pandemije otišao lično u Francusku, Jeremić je odgovorio da „kada se komunicira onlajn, ne može se obaviti poverljiv razgovor“.

Jeremić, koji je i biviši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da je međunarodna diplomatija među oblastima koje su doživele najveći udarac zbog pandemije koronavirusa, uz avio-saobraćaj i turizam.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare