Vuk Jeremić i Ana Brnabić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je aktuelnu premijerku i mandatarku za sastav nove Vlade Srbije Anu Brnabić da se javno suoče zbog njene izjave da je on 2017. godine tražio od SNS da ga podrži u predsedničkoj trci.

„Ponovo Ana Brnabić besramno laže o meni na televiziji, tvrdeći da sam tražio da 2017. budem kandidat SNS na predsedničkim izborima. Jako ih je uznemirila najava Narodne stranke o predlogu politike i pregovaračkog okvira za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije“, napisao je Jeremić na Tviteru uz poziv mandatarki da se javno suoče.

Premijerka Srbije Ana Brnabić jutros je ponovila svoje tvrdnje kako je Jeremić od nje i SNS tražio podršku na predsedničkim izborima 2017.

„Vuk Jeremić i ja znamo da je istina da se 2017. godine nudio da bude predsednički kandidat Srpske napredne stranke, izjavila je ona za TV Pinkocenila da je sada zanimljivo gledati kako jedan čovek laže celu naciju, što je, kako tvrdi, paradigma ponašanja opozicije.

Pročitajte još...

Brnabić tvrdi da je 2017. godine sa Jeremićem razgovarala tokom foruma u Beču i da je u noći između 10. i 11. novembra o tome obavestila tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.

Kako je precizirala, Vučića je informisala o tom razgovoru, jer je Jeremić predložio da on bude predsednik, a da Vučić ostane premijer i da zajedno rade u timu.

„Rekao je da podržava politiku Vučića i da je to najbolji kurs za Srbiju“, prepričala je Brnabić, koja smatra da Jermić sada „brutalno laže“.

Prema njenim rečima, Jeremić je tražio podršku Vučića i da bi postao kandidat za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.

„Njima je Vučić uvek dobar kada im nešto treba, i najviše na svetu bi želeli da ih Vučić odabere u svoj tim ili da ih podrži za nešto kako bi imali neku vlast. I to nije tako samo sa Vukom Jeremićem“, rekla je Brnabić i dodala da je „tako i sa tajkunskim medijima“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar