Vuk Jeremić i Ana Brnabić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić odgovorio je na tvrdnje Ane Brnabić, premijerke Srbije, da je tražio podršku od Srpske napredne stranke za kandidaturu na predsedničkim izborima 2017. godine.

Govoreći o kritikama Vuka Jeremića na račun juče postignutog sporazuma Beograda i Prištine, mandatarka nove Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je lider Narodne stranke „licemer i novo dno za nju“, a zatim otkrila da je lider Narodne stranke 2017. godine tražio od Aleksandra Vučića da bude predsednički kandidat SNS.

S druge strane, Jeremić odgovara da to što Brnabić izgovara „pas s maslom ne bi pojeo“

Pročitajte još...

„Pet godina je to držala u sebi i eto danas je odlučila da tu “tajnu” otkrije? Zaista ne verujem da bilo ko može da poveruje u takve besmislice. To da Vučić koristi sadašnju i buduću premijerku za plasiranje tako očiglednih laži je dobar pokazatelj gde nas je ova vlast dovela“, ističe on.

On se osvrnuo i na to što je Brnabić ponovo dobila priliku da sastavlja Vladu Srbije, rekavši da u Srbiji vlada „nakaradna diktatura u kojoj se sve pita jedan čovek – Aleksandar Vučić“

Manadatrka za sastav nove Vlade ponovo je Ana Brnabić. Kakav je vaš stav po pitanju njenog delovanja ?

„On je i mandatar, i ministar, kao i čelnik svih institucija i preduzeća. Brnabić je nedavno imala nastup na nekoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom koji je dobrim delom bio posvećen meni, gde je kazala sve i svašta. Da ona nije mandatarka, to isto bi rekao Vučević ili neko treći. Dakle, kao što rekoh, postoji samo jedan centar moći, Aleksandar Vučić, i nema razloga da gubimo vreme diskutujući ostale. To je razlika između Narodne stranke i većine ostalih stranaka koje nisu u vlasti – mi nastavljamo da prozivamo direktno Vučića, drugi su to prestali da čine“, navodi on.

Ceo intervju sa Vukom Jeremićem pročitajte u novom broju dnevnog lista „Nova“.

BONUS VIDEO Jeremić: Srbija ima kriminalizovanu diktaturu, takve u EU ne puštaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare