Vuk Jeremić Foto: Vesna Lalić

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kaže o plakatima koji su se u nedelju uveče pojavili preko puta njegove zgrade, na ambasadi jedne afričke zemlje, da misli da je to bila "mafijaška poruka", upućena "očigledno njemu i njegovoj porodici", a koja je značila "znamo gde živiš". On dodaje da su posteri sa "veoma uvredljivim sadržajem" postavljeni samo ispred njegove zgrade i nigde drugde.

„To je ispod svakog nivoa, to se ne radi nigde u civilizovanom svetu, naročito na mestu pod kamerama, jer je preko puta naše kuće ambasada. To je isto mesto gde je moja supruga doživela neprijatnost i pobegla u zgradu, kada je PU Vračar reagovala brzo i uhapsila vinovnika“, kazao je Jeremić u Danu uživo na TV N1, dodajući da želi da pohvali PU Vračar, „jer su i ovaj put reagovali promptno“.

No, postavio je pitanje aktuelnoj vlasti, koja „gromoglasno najavljuje obračun sa organizovanim kriminalom, da li je u stanju da reši ovako jedan trivijalan slučaj.“

„Postavlja se pitanje, kad ih policija nije našla, da li će ih neko zaštititi i zašto, jer je sve pod kamerama. Voleo bih da se neće obistiniti moja sumnja da neće biti uhvaćeni“, poručuje Jeremić i dodaje „šta je ostalo za obične građane, i ko je u stanju njih da zaštiti ako smo stigli dotle da se u centru prestonice zastrašuje porodica političkih oponenata“.

Na pitanje da li misli da su iste osobe oblepile plakate ispred njegove zgrade i ranije zastrašivali njegovu ženu, on kaže da ne zna i da je to „čista spekulacija“.

A na pitanje da li će unajmiti lično obezbeđenje, Jeremić kaže da „u jednoj državi, ukoliko država stoji iza pokušaja da se nečija bezbednost na ovaj ili onaj način ugrozi, nema tog obezbeđenja koje može da vas spasi“.

„Nemam nikakve strahove iz prethodnog vremena. Ja se nikome nisam zamerio, osim aktuelnoj vlasti. Ne strahujem ni od koga, osim od nelagodnosti koju može da vam stvori država, a u državi vas niko ne može zaštititi“, ističe Jeremić.

„Nemam potrebu za obezbeđenjem, nemam nameru da prestanem da otvoreno govorim o onome o čemu govorim. Prepuštam svoju bezbednost u ruke države. Ja sam građanin ove države, i nadam se da će me ona štititi kao i sve druge građane“, kaže predsednik Narodne stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare