U vikend izdanju novina "Nova" pročitajte zašto meštani Gornjih Nedeljica traže da država otkupi kuće koje su ranije prodate "Rio Tintu". Aleksandar Jovanović Ćuta za naše novine kaže da je vlast u košmaru i da joj je Rio Tinto naneo ogromnu štetu pred izbore.

„Nema potrebe da se ponovo okupljamo na protestima, jer su svi naši zahtevi ispunjeni, ukoliko je to pravno rešeno. Ukoliko nije, budite sigurni da će biti. Ono što smo tražili, to smo dobili“ navodi jedan od lidera Ekološkog ustanka.

Aleksić je naš prvi izbor za kandidata, na Ponošu insistira koalicioni partner“ tvrdi za „Novu“ Vuk Jeremić, lider Narodne stranke i najavljuje da on nema ambicije da obavlja bilo koju funkciju.

„Istraživanje je pokazalo da iz NS od svih ubedljivo najbolje stoji Siniša Kovačević, a posle njega Sanda Rašković – Ivić. Na žalost, nijedno od njih dvoje nije iz ličnih razloga u mogućnosti da trči predsedničku trku. Treći najbolji rejting imao je uopravo Miroslav Aleksić, a četvrti Zdravko Ponoš“ navodi lider narodnjaka.

„Nova“ objavljuje transkript razgovora ministra policije Aleksandra Vulina i Nikolaja Patruševa sekretara za nacionalnu bezbednost Srbije u tekstu „Dokazi da je Srbija pomogla u hapšenju ruskog opozicionara„.

Da je referendum vetar u leđa opoziciji tvrdi Dragor Hiber, profesor prava u penziji. On tvridi i da je u javnosti bilo neobrazloženih izjava zvaničnika o „Rio Tintu“ i da bi neke od njih mogle biti iskorišćene na štetu Srbije u arbitražnom postupku koji bi mogao da usledi.

Rasizam se uči, a Srbi nisu naučeni da mrze crne ljude“ kaže Adam Devenport, glumac koji je živeo u Srbiji, a predstavlja Srbiju na izložbi EXPO 2020 u Dubaiju.

BONUS VIDEO: Izjave ekoloških aktivista posle preuzimanja dokumentacije o Rio Tintu u Vladi Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar