Kragujevac, konferencija za novinare, kzn, Vuk Jeremić
Vuk Jeremić Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Kragujevcu da neće biti kandidat za narodnog poslanika na zajedničkoj listi ispred koalicije Ujedinjena Srbija.

PROČITAJTE JOŠ:

Odluku da na predstojećim izborima ne bude kandidat na listi, Jeremić je obrazložio rečima da to nije ‘‘pitanje liderstva‘‘ i rekao da je prioritet koalicije da ima dobar tim, koji će u Srbiji izneti promene.

‘‘Mislim da ne postoji taj čovek koji može da pomeri Srbiju na bolje, ne postoji taj jedan jedini čovek, koji je u stanju da sve ono što je danas loše, preokreno na to da nam bude bolje. Srbiji su potrebne institucije, potreban je sistem‘‘, istakao je on i naveo da u Narodnoj stranci postoji mnogo izuzetnih ljudi, koji su deo tima i koji svojom pojavom i biografijom garantuju da će u budućnosti Srbija biti bolja i uređenija.

Jeremić je rekao da će ispred Narodne stranke prvi na listi biti njen potpredsednik Miroslav Aleksić, kao i da su na listi još Siniša Kovačević, Sanda Rašković Ivić, Vladimir Gajić, Borislav Novaković, Vladeta Janković, glumac Branislav Tomašević, kao i mnogi ugledni i časni ljudi iz centralne Srbije, među kojima je i predsednik kragujevačkog odbora, dr Predrag Delić.

Kragujevac, konferencija za novinare, kzn, Vuk Jeremić
Vuk Jeremić Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Upitan da li među kandidatima na zajedničkoj listi ima poznatih nestranačkih imena, Jeremić je odgovorio da bi ‘‘možda korektnije bilo da o tim ličnostima govore koalicioni partneri‘‘. On je istakao i da će danas kao predsednik Narodne stranke, u Beogradu potpisati koalicioni sporazum sa ostalim članicama Ujedinjene Srbije i najavio, da već od sutra širom Srbije počinje prikupljanje potpisa građana.

‘‘Danas je Sretenje i danas se s radošću i ponosom sećamo vožda Karađorđa. Upravo na današnji dan i potpisujemo koalicioni sporazum, možemo to nazvati i ‘sretenjskim koalicionim sporazumom‘‘, mada nismo odlučili da ga i zvanično tako zovemo. Mnogo je simbolike u današnjem datumu i ja želim da sledeće Sretenje dočekamo u duhu sabornosti, a ne podeljeni kao danas. Naša lista, bez sumnje nosi najveću snagu i na njoj će biti najjača imena, koja će Srbiji doneti promene‘‘, zaključio je Jeremić.

BONUS VIDEO: Vuk Jeremić o političkom nasilju, Rio Tinto kalkulacijama, referendumu i predsedničkom kandidatu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram