Vuk Jeremić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je za N1 da odluka NS da podrži kandidaturu Zdravka Ponoša za predsednika Srbije nije bila laka odluka za stranku i da je na Predsedništvu doneta tesnom većinom glasova, pre svega zbog načina na koji je kandidatura Ponoša isplanirana i predstavljena javnosti.

„Ja na sebe preuzimam odgovornost za bilo koju vrstu nelagode koju bi danas bilo ko iz NS zbog te odluke mogao da oseća. Ali Narodna stranka je državotvorna stranka ozbiljnih ljudi. Naša odluka da sačuvamo jedinstvo opozicije je konačna i naša podrška zajedničkom kandidatu će biti bezrezervna. Pred nama je teška borba protiv režima u potpuno neravnopravnim uslovima i NS će biti njen najčvršći deo“, rekao je Jeremić za N1.

Podsećamo, predsedništvo Narodne stranke odlučilo je u subotu uveče da povuče predlog da njen prvi potpredsednik Miroslav Aleksić bude kandidat za predsednika Srbije. Tesnom većinom glasova Predsedništvo je donelo odluku da podrži predlog Stranke slobode i pravde da zajednički kandidat koalicije za predsednika Srbije bude bivši funkcioner Narodne stranke Zdravko Ponoš.

BONUS VIDEO Narodna stranka revanšizam i rude zvanično ubacila u politički program

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare