Jeremić: Kod predsednika se sve rešava, ostale institucije ne funkcionišu

Politika 27. jun 202210:33
Podeli:
Vuk Jeremić emisija Utisak nedelje
Vuk Jeremić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je jedina institucija koja funkcioniše u Srbiji predsednik Republike, da se kod njega rešavaju sva pitanja“, a da ostale institucije ne funkcionišu, ali je ocenio da to nije prepreka za evropske zvaničnike koji dolaze u Srbiju i Evropa nema problem sa onim što se dešava u Srbiji.

Komnetarišući sastanak EU-Zapadni Balkan na kome nije učinjen nikakav napredak u pogledu evrointegracija Srbije i ostalih zemalja regiona, Jeremić je za N1 rekao da „ako se svrstavate i ako se ne svrstavate – od Evrope ne dobijate ništa“.

On je naglasio da ukoliko je želja da se gradi evropska Srbiju „ne možemo da računamo na naročitu podršku spolja i da ćemo morati da se pre svega oslonimo na sopstvene političke i društvena resurse“

Komentarišući uzajamne optužbe Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića Jeremić je rekao da je Srbija time „bliža Zadruzi nego Evropskoj uniji“.

On je istakao da je neophodno sniziti PDV na osnovne životne namirnice, naglasivši da Srbij ima hrane, koja je trenutno najtraženija u svetu pored energenata.

Jeremić je ocenio da novca za ulaganje u poljoprivredu „ima koliko god hoćete“, ali da se subvencije daju za projekte čiji je „razvojni kapacitet upitan“.

Bonus video: Sukob Dragana Đilasa i Vuka Jeremića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar