Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC; parlament.gov_.rs_

Bivši poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Peranović prisustvovao je sednici Skupštine grada Šapca, uprkos tome što se sumnjiči da je jedan od glavnih organizatora batinanja građana na mostu u Šapcu, u novembru prošle godine.

„Dobar dan… Evo sednica Skupštine grada Šapca je počela. Koordinator batinaša sa mosta, direktor Fonda PIO, predsednik Konjičkog kluba, dr Aleksandar Peranović solidan. Tu je… Ne može mu niko ništa. Ni zakoni ove zemlje. Toliko za ovo uključenje“, napisala je na Tviteru Isidora Kovačević, glavna i odgovorna urednica Podrinjskih novina, koja je i sama imala brojne neprijatnosti u Šapcu.

Njena fotografija je, naime, objavljena na svojevrsnim poternicama koje su ne tako davno osvanule širom Šapca.

Da podsetimo, građani su 27. novembra prošle godine nezadovoljni usvajanjem izmena Zakona o referendumu i eksproprijaciji i najavama usvajanja Zakona o eksproprijaciji, što se tumačilo kao dozvola kompaniji Rio Tinto da počne sa iskopabanjem litijuma, blokirali puteve širom Srbije. Tokom protesta najveći incident dogodio se u Šapcu.

Sabac protest
Protesti u Šapcu Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Građani su u prvi mah blokirali Novi most, bio je prisutan kordon policije i sve je proticalo bez incidenata.

Međutim, policija je u jednom trenutku nestala, tačnije izdato je naređenje da se povuku. Tada se pojavila kolona službenih limuzina „škoda superb“, u kojima su bili maskirani batinaši naoružani čekićima i štanglama. Na čelu kolone bio je bager, koji je išao prema okupljenim ljudima.

Neki od njih su se popeli na vozilo, ali vozač, Nebojša Stojićević Jarin, lokalni šabački naprednjak i funkcioner za koordinaciju saobraćaja, nije imao nameru da stane.

Pored njega, u kabini, tik uz rame, stajao je njegov zet Dušan Prokić, inače zaposlen u J.P. „Parking“.

Dragan Milovanović Crni Foto:privatna arhiva

Tada je Dragan Milovanović Crni pesnicama zaustavio vozača bagera i sprečio gaženje okupljenih građana.

Nakon toga, advokatski tim stranke „Zajedno za Srbiju“ Nebojše Zelenovića i otvorene građanske platforme „Akcija“ identifikovao je 12 osoba koje su bagerom, palicama i čekićem napali demonstrante. Među njima upravo i bivši poslanik SNS Aleksandar Peranović.

Protv njega i ostalih 11 osoba navedenih na tom spisku pokrenute se krivične prijave.

Peranović nije negirao da je bio na mostu tog dana.

„Da bio sam na mostu. Nama je bager simbol graditeljstva! Neću da pričam ništa drugo!“, rekao je Pearnović.

Inače, Peranović je svojevremeno smenjen sa funkcije predsednika Opštinskog odbora SNS, posle pisma koje je potpisao 61 član stranke, a u kojem se navodi da je upleten u brojne finansijske malverzacije.

BONUS VIDEO: Incident na skupu u Šapcu


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare