Dragan Milovanović Crni Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dragan Milovanović Crni zaustavio je u subotu bager koji je išao na ljude u Šapcu i tako sprečio krvoproliće koje su šabački naprednjaci, po svemu sudeći, planirali da naprave. Zbog činjenice da se odupreo nasilnicima koji su, pored bagera, bili naoružani i motkama i čekićima, Milovanović poslednjih dana preživljava pravu golgotu. Prema saznanjima našeg portala, batinaši proteklih dana pokušavaju da dođu do Milovanovića i da mu se osvete, zbog čega je on bio prinuđen da se "skloni" u Beograd.

Zbog nereagovanja institucija, pre svega Policijske uprave u Šapcu na čelu sa načelnikom Zoranom Jevđenićem, Milovanović je već napustio Šabac. Ako se pretnje, zastrašivanja, ali i potraga za njim nastave, planira da napusti Srbiju i utočište pronađe u inostranstvu, saznaje Nova.rs.

Proteklih meseci navikli smo na to da napadi i pretnje upućene opozicionim simpatizerima i aktivistima prolaze bez posledica, ali kad god se čini da ne može gore, iznova i iznova demantuje praksa. Naime, Dragan Milovanović Crni u subotu, na mirnom protestu građana na mostu u Šapcu, bio je prinuđen da reaguje i zaustavi bager koji se kretao ka ljudima, budući da vozač nije nameravao da stane.

Sabac protest
Protesti u Šapcu Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Milovanović je krenuo ka kabini bagera, ali ga je onda jedan od vozača mašine, Dušan Prokić, šutnuo nekoliko puta u glavu. Crni se popeo i uzvratio istom merom. Ubrzo, reagovala je policija i privela Milovanovića, ali ne i batinaše sa motkama i čekićima, kao ni bageristu i suvozača, koji su želeli da prođu – preko ljudi.

Naprednjaci, željni osvete, krenuli su isto veče da traže Milovanovića po grada, ne sluteći da je on već priveden. Sutradan, Milovanović je pušten iz pritvora, a batinaši od tada na sve načine pokušavaju da se dokopaju Crnog.

„Crnog već danima traže „napredni“ batinaši koji žele da mu se osvete za to što je razbio nos jednom od njih. Bili smo prinuđeni da sklonimo Crnog na sigurnu lokaciju, van Šapca, jer nasilnici nemaju nameru da stanu. Sa druge strane, nakon svega što se dogodilo u subotu, Crni nema nikakvog poverenja u lokalnu policiju i njihove namere da hoće da ga zaštite. Videli ste da su pretukli i dvojicu aktivista i fotografa, ali niko od nasilnika nije priveden, niti saslušan“, kaže Milovanovićev prijatelj koji je želeo da ostane anoniman.

Dodaje da zbog svega što se dešava, Milovanović planira da napusti Srbiju, jer ne veruje da će se situacija smiriti.

Dragan Milovanović Crni Foto:privatna arhiva

„Jednostavno, on se plaši za svoj život. Bio je u subotu prinuđen da reaguje, i od tad se hajka ne stišava. Na kraju, izgleda da će morati da ode u inostranstvo i tamo da se privremeno sakrije. U subotu se policija povukla pred batinašima, tako da bi bilo naivni kada bi verovali da oni žele da ga zaštite“, kaže Milovanovićev prijatelj.

Iako su novinari našeg portala identifikovali neke od batinaša na protestima u Šapcu, srpska policija izgleda da nema dovoljno kapaciteta, ili želje, pa nasilnici nisu privedeni.

Sabac protest
Protesti u Šapcu Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Do sada, policija nije uspela da identifikuje, niti privede, Čedu Srnića, mladića koji naoružan čekićem nasrće na jednog čoveka i udara ga. Takođe, službenici šabačke policije nisu uspeli da identifikuju ni druge maskirane siledžije koji su drvenim motkama tukli građane i lomili stakla na traktorima.

Još uvek nije identifikovan ni Vladimir Mićić, zamenika gradonačelnika, koji je organizovao batinaše i dovezao ih službenih „škodama“ da biju građane koji su protestovali.

Isto tako, nije ispitan ni vozač bagera koji je išao na okupljene građane, a reč je o lokalnom naprednjaku Nebojši Stojićeviću Jarinu, koji je zaposlen u komunalnom preduzeću. Ista situacije je i sa njegovim zetom Duškom Prokićem, koji je bio na kabini i štitio tasta koji je rešio da probije blokadu, pa makar i gaženjem ljudi.

BONUS video: Incident na skupu SNS u Šapcu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare