Foto: Zoran Lončarević

Bivši Zaštitnik građana i nekadašnji predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković, objavio je na društvenoj mreži Tviter da je bio na informativnom razgovoru zbog optužbi da je pretio jednom osamdesetogodišnjaku, ali da je, nakon što je predstavio dokaze, oborio pomenutu prijavu.

„Pre dan, dva, pozvan sam na informativni razgovor zbog prijave da sam pretio – osamdesetogodišnjaku! Kad sam inspektoru dao iznenađujući, a neoboriv dokaz da nisam, prijava je povučena. Do iduće zamke. Kao na minskom polju, u mojoj zemlji. Ok. Za to vreme mirno lome ruke, postavljaju bombe“, napisao je Janković.

Konstatacijom da se „za to vreme mirno lome ruke i postavljaju bombe“, Janković se zapravo osvrnuo na nedavni događaj u Novom Sadu gde je jedan mladić brutalno pretučen, nakon čega su mu slomljene ruke i na nedavnu eksploziju na Novom Beogradu, usled koje je poginuo Strahinja Stojanović. 

Na pitanje jednog koristina Tvitera, kome predstavlja opasnost, Janković je napisao da ljudi ne treba da predstavljaju opasnost po režim da bi nastradali, te da ne postoje institucije koje će zaštititi građane.

„Znajte i da ne treba da predstavljate „opasnost“ po režim da bi nastradali. Dovoljno je da se nađete na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Ne postoje institucije koje će vas zaštititi, ili bar obezbediti naknadnu pravdu, ako se isprečite na putu nekome iz vlasti. Brinite o sebi“, napisao je on.

Objavu Jankovića da je pozvan na informativni razgovor, prokomentarisao je i nekadašnji Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, koji je sarkastično poručio da je „važno da institucije rade svoj posao“.

Povodom ovih objava na Tviteru, Nova.rs kontaktirala je Sašu Jankovića, ali je on kratko poručio „da nema šta da doda na ono što je napisao“ na pomenutoj društvenoj mreži.

PROČITAJTE JOŠ...

Pre objave da je pozvan na informativni razgovor, Janković se osvrnuo na atmosferu u društvu, navodeći da je „od Savamale do žmurenja na lomljenje ruku“ bilo bar 20 povoda da ministar i direktor policije budu smenjeni.

„Hapšenja uzbunjivača, poslovi s oružjem, batinanje demonstranata, bombaška ubistva, stranačka policija, praćenje novinara, podmetanje afera opoziciji, doktorat“, napisao je Janković razloge zbog kojih su, prema njegovom mišljenju, morali biti smenjeni Vladimir Rebić i Nebojša Stefanović.

Prema njegovim rečima, danas u Srbiji ne postoji bezbednost građana, samo SNS-a.

„Građanskih prava nema, samo stranačkih. Zakon ne važi, samo poruke. Svi koji opoziciji savetuju da nađe partnere unutar SNS i izvede tihu tranziciju vlasti, ne razumeju količinu nepravde, progona i zla koja se svakog dana dešava“, napisao je on.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare