Foto: Instagram

Strahinja Stojanović ubijen je juče oko 12.15 sati na Novom Beogradu dok je njegova saputnica, kolumbijska državljanka Sonja Suarez Gomez lakše povređena u eksploziji džipa nakon što je nepoznati počinilac daljinskim upravljačem aktivirao eksploziv. U likvidaciji je upotrebljen plastični eksploziv C-4, koji je postavljen pod njegov terenac i aktiviran za vreme vožnje preko poziva sa - mobilnog telefona.

Za sada nepoznati počinilac, najverovatnije je „vrebao“ Stojanovića i njegovu devojku, i čekao pogodan trenutak kako bi aktivirao eksploziv. Ne isključuje se mogućnost da je Stojanović neko vreme bio praćen, a profil kolumbijske državljanke Sonje Suarez Gomez pokazuje da se nisu krili, već su javno objavljivali mesta na kojima se nalaze. Srpske planine Zlatibor i Kopaonik, te Beograd, ali i Madrid i Pariz, samo su neke od lokacija na kojima su tagovani u poslednjih šest meseci na njenom profilu na Instagramu.

Foto: Instagram

 

Podsećanja radi, u eksploziji džipa koja se juče oko 12.15 sati dogodila na Novom Beogradu poginuo je Strahinja Stojanović, koji je organima reda dobro poznat. U eksploziji je povređena i kolumbijska državljanka Sonja Suarez Gomez, koja je, sudeći prema njenom profilu na instagramu, bila njegova devojka. Stojanović je u žižu interesovanja prvi put došao kada je u beogradskom naselju Galenika u avgustu 2018. godine eksplodirao njegov automobil, u kome je bila jedna druga lepotica, misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales.

Olas Bilbao Gonzales i Strahinja Stojanović Foto: Printscreen/Instagram

On je tada prošao nepovređen jer se na trenutak vratio do stana po svoj mobilni telefon koji je zaboravio. Stojanović se dovodio u vezu i sa ubistvom beogradskog advokata Miše Ognjanovića, pokušaja ubistva svog kuma Miloša Vidakovića, te ranjavanje pripadnika BIA. Strahinja je hapšen nekoliko puta zbog teških krivičnih dela, a osuđivan je zbog prinude i posedovanja oružja.

Njegova bliskost sa klanom Šaranovića ogleda se u prijateljskom odnosu koji je imao sa Milošem Delibašićem, Šaranovićevim sestrićem, koji je iz automobila u pokretu likvidiran 2017 godine u Budvi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare