Jadranka Joksimović i Aleksandar Vučić Foto: E-Stock_dusan_milenkovic

Tehnička ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović potvrdila je da je odbila predlog da bude na čelu Ministarstva za informisanje.

Na pitanje Danasa da li su istinite spekulacije da je odbila ponudu da bude ministarka informisanja ona je rekla: „O svojim razlozima sam obavestila Predsednika i predsedništvo stranke, i ne znam šta je tu sad tema spekulacija. To je normalan demokratski način delovanja u stranačkom i političkom životu“.

Pročitajte još...

Jadranka Joksimović već osam godina obavlja funkciju ministarke za evrointegracije, a po okončanju izbora u aprilu se govorilo o tome da je neizvesno ostati na istoj poziciji.

Joksimović se najčešće pominjala kao buduća ministarka zadužena za zaštitu životne sredine, ali je se lideru SNS Aleksandru Vučiću činilo da bi ona bila ipak najbolje rešenje za ministarku informisanja i telekomunikacija.

Podsetimo, portal Nova.rs objavio je da je došlo do sukoba između Joksimović i Vučića, kad je šef srpske države ponudio odlazećoj ministarki da promeni resor.

Prema informacijama Nova.rs, Joksimović je razgovarala i ranije o ovoj ideji sa premijerkom i mandatarkom Anom Brnabić, kojoj je, kako nam je rečeno, poručila da ne želi pomenuti resor i preuzme novo ministarstvo

„Njen stav je bio da bi radije da ne bude deo Vlade, ako ne može da bude na istom mestu i da ne želi ‘utešne’ funkcije. To je Vučiću napravilo određene probleme, jer još uvek nema jasno rešenje ko će biti na čelu Ministarstva inofrmisanja i telekomunikacija“, kaže naš sagovornik.

BONUS VIDEO: Brnabić se oglasila o sukobu na Predsedništvu SNS i odlasku Zorane Mihajlović iz Vlade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar