Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Instagramu sinoć je izazvalo pravu pometnju, a društvene mreže su se "usijale" od komentara. On je održao monolog u kojem kritikuje saradnju sa koalicionim partnerima (čitaj socijalistima i Ivicom Dačićem), a mnogi su na mrežama pisali da predsednik izgleda i zvuči kao da je malo više popio. Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac napisao je da je Vučić "izgleda pomešao kamilicu i nanu".

„Zapadni agent Rada Trajković kaže da tražim aboliciju za svoju porodicu, a ne spas za srpski narod na Kosovu“, započeo je svoje Instagram obraćanje sinoć Vučić.

„Laže, kao i svi oni u Skupštini koji su govorili sve one besmislice. Brani me taman kao i moji koalicioni partneri. Zato narode samo da imate u vidu da je moja porodica ovde, ostaće u Srbiji, kao i ja“, rekao je Vučić u obraćanju odgovarajući na današnju izjavu Rade Trajković. Nikog se ne plašimo jer ništa nismo ukrali, krivi smo jer smo branili i branimo Srbiju, a i branićemo. Međusobno priznanje? Sanjajte“, dodao je Vučić i uzviknuo „živela Srbija“.

Vučićev snimak uskoro je preplavio društvene mreže, a glavni utisak je bio da je predsednik popio…

Na sličan način reagovao je i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

„Nedavno je izjavio da ne pije alkohol. Izgleda da je mešao nanu i kamilicu. Neko kad se napije ode na spavanje, a neko raspiše izbore“, napisao je Lutovac.

Reagovala je i njegova zamenica Dragana Rakić.

„Da je predsednik neke druge zemlje bilo bi baš smešno i ne bi nas bilo briga. Mortus pijan. Vređa i preti ljudima. Preplašen“, napisala je Rakić na Tviteru.

Podsetimo, juče se tokom dana u javnosti pojavila i informacija sa satanka SNS, na kojem je navodno Vučić rekao da je razočaran izostankom podrške socijalista, prvenstveno u Skupštini Srbije, kada je reč o nemačko-francuskom planu.

Vučić je navodno najavio i raskidanje saradnje sa SPS, nove izbore u septembru, ali i svoju kandidauturu za premijera.

Za danas u 12.15 sati zakazan je i sastanak Vučića sa ministrima iz SNS, a poslanici socijalista kasnili su na današnje zasedanje Skupštine Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare