Ivica Dačić Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ

Socijalistička partija Srbije ostaje čvrsto uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i podržava njegovu politiku u vezi sa KiM, rekao je predsednik te stranke Ivica Dačić.

Dačić je rekao za Tanjug da je to njihova zajednička politika već 11 godina.

Podsetimo, večeras su pojedini beogradski mediji preneli da su izbori u Srbiji mogući već u septembru, a ovo saznanje o okvirnom datumu izbora dolazi posle oštrog govora lidera stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici vrha SNS.

Glišić je rekao i kako SPS nastavlja „svoju praksu svakodnevnog flertovanja i udvaranja ljudima iz opozicije“.

„Obaveštavam ih da je SNS spremna danas da ide u opoziciju, ali da bude deo političkog mešetarenje neće nikada“, naveo je Glišić u pisanoj izjavi.

Ministar prosvete i funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić rekao je ranije večeras da ne vidi utemeljenje u kritikama da SPS flertuje sa opozicijom, koje su na račun njegove partije izneli lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić, i ocenio da je SPS uvek vodila državotvornu politiku.

„Ne treba podizati tenzije, država je u teškom trenutku i najlekovitije je da predsednici SNS-a i SPS-a razgovaraju na ovu temu jer mislim da ovo šteti Srbiji“, ponovio je Ružić.

***

BONUS VIDEO – Toma Fila o trci sa vremenom i Prištinom i SPS-u kao „štitu“ SNS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar