Srpska napredna stranka predizborni miting
Danica Grujičić, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, Srpska napredna stranka predizborni miting u Merošini Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Iako je u javnosti naznačeno da su naprednjaci od starta želeli samo doktorku Danicu Grujičić kao svog predstavnika na parlamentarnim izborima i da nijednog trenutka nije postojala dilema da će ona biti prva na listi, to ipak nije slučaj. Kako saznaje Nova.rs, pored njenog imena, do poslednjeg trenutka se razmatrala mogućnost da prva na listi bude Jelena Begović, direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.

Iako je u javnosti naznačeno da su naprednjaci od starta želeli samo doktorku Danicu Grujičić kao svog predstavnika na parlamentarnim izborima i da nijednog trenutka nije postojala dilema da će ona biti prva na listi, to ipak nije slučaj. Kako saznaje dnevni list “Nova”, do poslednjeg trenutka se razmatrala mogućnost da prva na listi bude Grujičić ili Jelena Begović, direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, za koju je bila i premijerka Srbije i potpredsednica SNS Ana Brnabić.

Danica Grujičić, Aleksandar Vučić, Ana Brnabić Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Kako saznajemo, Vučić je na sastanaku sa rukovodstvom stranke saopštio da on smatra da je Grujičić bolje rešenje, da bi potom, kako navode naši sagovornici, Brnabić promenila ploču i počela da hvali Grujičić, iako je prethodno podržavala Begović.

“Ona je, doduše, priznala da je bila za Jelenu Begović kao prvu na listi, ali je iste sekunde, pošto je čula Vučićev stav, promenila ploču i počela da iznosi hvalospeve o Danici Grujičić. Njen i nastup Darije Kisić Tepavčević ostali su najupečatljiviji u tom smislu”, navodi naš izvor iz SNS, uz napomenu da ovo nije prvi put da Brnabić naprasno menja stav, pošto Vučić iznese svoje mišljenje.

Pročitajte još...

Podsetimo, predsednik Srbije i lider naprednjaka, Aleksandar Vučić je napomenuo da je uticao na to ko će se naći na prvih 20 mesta na listi za parlamentarne i beogradske izbore SNS.

„Razgovarao sam da tako izgleda lista, pročitao sam prvih 20 mesta“, kazao je Vučić.

Grujičić tu zbog „ulaganja u zdravstvo“

Prva na listi SNS, Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju, rekla da podržava tu stranku na ovim izborima zato što za 40 godina ne pamti period da se više ulagalo u zdravstvo.

Molekularnih biolog, Jelena Begović, na kraju je zauzela 3. mesto na listi naprednjaka.

„Mene interesuju nauka i obrazovanje. Oni postaju stubovi u ozbiljno razvijenim državama. To postaje ekonomska kategorija“, rekla je ona.

BONUS VIDEO Ana Brnabić: Vučić je nosilac svih izbornih lista SNS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram