Ovo su poznati na listi SNS za parlament

Politika 13. feb. 202213:4417 komentara
Podeli:
Foto:Arhiva Nova.rs; Tanjug STRAHINJA ACIMOVIC;

Kandidati za poslanike Srpske napredne stranke na nastupajućim aprilskim izborima biće, između ostalih, glumac Lazar Ristovski, profesor Stojan Radenović, doktorka Danica Grujičić, direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Jelena Begović, profesor Žika Bujkić, violinista Jovan Kulundžija, glumac Lepomir Ivković, košarkaš Marko Kešelj, kao i borac sa Košara Ivan Antić, operska diva Nataša Knežević...

Imena koja će se naći na listi SNS potvrđena su na današnjoj sednici Predsedništva i Glavnog odbora.

O ovim imenima se govorilo i prethodnih dana, a neki od poznatih ličnosti su i javno govorili o svojoj odluci da podrže SNS.

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić rekla da SNS podržava na ovim izborima zato što za 40 godina ne pamti period da se više ulagalo u zdravstvo.

Danica Grujučić Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

"U poslednjih sedam godina razvoj državnog zdravstva ide krupnim koracima napred, i to pre svega zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i državi“, istakla je ona.

Podsetila je da su izgrađenje tri kovid bolnice, Klinički centar u Nišu, te da se grade nove zgrade UKC Srbije i Vojvodine, a u toku su pripreme za izgradnju Tiršove 2.

Dodala je da su nabavljeni gama i iks nož, dvadesetak najsavremenijih skenera, magnetnih rezonanci, obnovljene mnoge bolnice....

I operska pevačica, profesorka solo pevanja i aktivistkinja Nataša Tasić Knežević će na narednim izborima stati uz Srpsku naprednu stranku. Od januara 2018. godine je solistkinja u stalnom angažmanu Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Violinista Jovan Kolundžija je još 2020. godine, uoči prethodnih izbora, rekao da je prihvatio poziv da bude na izbornoj listi SNS jer smatra da vlast ima najbolju nameru i da su pomaci vidljivi.

Foto: YouTube/Subotička filharmonija-Szabadkai Filharmónia

Doktorka Jelena Begović, direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, rekla je da je učešće na predstojećim izborima za nju veliki izazov, ali da je dobila veliku podršku ljudi u SNS i predsednika Vučića lično.

Dr Jelena Begović Foto: Printscreen/RTS

"Mene interesuju nauka i obrazovanje. Oni postaju stubovi u ozbiljno razvijenim državama. To postaje ekonomska kategorija".

Poznati matematičar, profesor Stojan Radenović rekao je da je poziv dobio lično od Vučića.

"Aleksandar Vučić je naš predsednik izabran na demokratskim izborima. Zvao me je direktno iz Njujorka. Pomislio sam da je bio siguran da sam nešto dobro uradio u životu. Priznajem da je taj poziv za mene zaista mnogo značio. Zašto nije zvao nekoga od onih koji ga samo kritikuju, a ne rade dobro ni posao za koji im država plaća? Snishodljivosti nije bilo, možda malo treme. Ali izvinite, predsednik je predsednik. I on je jedan, a nas matematičara, istraživača je dosta. Ali eto pozvao je mene. Neka njega zbog toga kritikuju", rekao je nedavno Radenović.

Stav glumca Laze Ristovskog o podršci SNS poznat je još od 2017, kada je oslučio da podrži ovu stranku.

Foto;N1

"Danas sam ovde da izrazim svoj ljudski i građanski stav. Došao sam da javno kažem da ću glasati za Aleksandra Vučića. Danas smo svi ovde da dokažemo da postoji samo jedna, a ne pet Srbija. Nema građanske, bez seljačke Srbije, ima samo jedna Srbija, čiji će predsednik biti Aleksandar Vučić", rekao je Ristovski 2017.

BONUS VIDEO: Javne ličnosti na listi SNS: Formula za (lični) uspeh

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar