Vuk Jeremić i Zdravko Ponoš
Vuk Jeremić i Zdravko Ponoš Foto: Narodna stranka

„Razlozi za istupanje titelskog odbora Narodne stranke su nedemokratski izbor poverenika pokrajinske ogranizacije, kao i raspuštanje odbora koji su organizovali skupove predsedničkom kandidatu Zdravku Ponošu, kaže za Danas Dejan Kulja, do istupanja predsednik pomenutog odbora Narodne, upitan za razloge istupanja iz stranke ovog odbora koji čini osmoro ljudi.

Iz Narodne stranke ovo istupanje titelskog odbora nisu želeli da komentarišu.

Upitan za ranije navode Narodne da subotički i somborski odbori nisu raspušteni zbod podrške Ponošu, već zbog isteka mandata istih, Kulja kaže da je polovini lokalnih jedinica Narodne – mandat istekao, a da nijedna nije raspuštena.

„Malo je smešno to što kažu iz Narodne. Bila je predizborna kampanja, pa su se ljudi usresredili na nju, a ne na organizovanje Skupština. Organizacija u Zrenjaninu ima poverenika koji je na toj poziciji četiri godine, a on ima rok da nakon šest meseci do godinu dana organizuje lokalni odbor. Ovde niti je postavljen drugi poverenik, niti je organizovana opštinska organizacija, navodi Kulja, prenosi Danas.

Dodaje da somborski i subotički odbor i dalje nisu dobili rešenje o raspuštanju odbora, te da razlog za takvu odluku ne znaju.

Drugi razlog za istupanje je postavljanje poverenika za Vojvodinu, koji bi po rečima našeg sagovornika trebalo da se bira, a ne postavlja, te da su zato odbori iz Vojvodine predsedniku stranke Vuku Jeremiću i prvom potpredsedniku Miroslavu Aleksiću uputili potpisanu inicijativu kojom su tražili da se sa Jeremićem sastanu.

U tekstu inicijative koji je Kulja dostavio našoj redakciji, potpisnici se žale na „gotovo autokratski stil vođenja“ pokrajinske organizacije Narodne stranke AP Vojvodina, koji im se, kako navode, čini da ide jedino u korist „elitne manjine iz gradske organizacije Narodne stranke Novi Sad“. Među potpisnicima su i predsednici raspuštenih odbora iz Subotice i Sombora.

“Planiramo da budemo politički aktivni, tri-četiri godine smo aktivni u borbi protiv ovog režima, suludo bi bilo da to prekinemo“, poručuje Kulja i dodaje da sa ostalim odborima koji su iz stranke istupili u proteklom periodu jesu u kontaktu, ali da o budućem obliku političkog delovanja mogu govoriti tek nakon dogovora između tih odbora.

Opširnije pročitajte na sajtu Danasa:

BONUS VIDEO: Odbornici Narodne stranke izašli iz sale

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar