Ištvan Pastor Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Na 19. kongresu Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Malom Iđošu Ištvan Pastor je peti put izabran za predsednika Saveza vojvođanskih Mađara, preneo je danas RTS.

Ištvan Pastor je bio jedini kandidat za čelnika stranke i od 336 prisutnih delegata, 330 je glasalo za dosadašnjeg predsednika koji tu funkciju obavlja od 2007. godine.

„Tokom perioda od četiri godine koji je pred nama, spremni smo da ponesemo sav teret, kako bi stranka i zajednica ostale i bile barem u onoj formi u kakvoj su sada“, rekao je Pastor na konferenciji za novinare posle izborne skupštine SVM.

Pastor je naveo da to neće biti lako, jer je danas svet puno složeniji, ima puno više izazova i opasnosti sa mnogo više strana nego u bilo kojem trenutku u poslednjih 16 godina.

„Naš osnovni zadatak je da i dalje činimo sve u cilju toga da svi Mađari koji žive u Vojvodini mogu da napreduju u svojoj domovini uz očuvanje i jačanje mađarskog identiteta. To je bila naša pokretačka snaga do sada, i danas je, a biće i u buduće“, istakao je Pastor.

***

BONUS VIDEO – Srbija i Mađarska – istinsko prijateljstvo dve države ili zajednički prkos ostatku Evrope?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare