Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Savez Vojvođanskih Mađara (SVM) imaće u novoj vladi osam državnih sekretara, izjavio je predsednik te stranke, Ištvan Pastor. On je za Subotički mađarski radio rekao da je takav dogovor postignut tokom jučerašnjeg razgovora koji je imao sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, prenosi RTV Panon.

Pastor je najavio da bi nova vlada mogla biti formirana tokom naredne nedelje.

„Dešavanja su se ubrzala i to mi je bio neposredni povod da zatražim ovaj susret, pošto imamo još nezavršenih poslova što se tiče vlade. Odneo sam i predlog koalicionog dogovora koji smo pripremili mesecima ranije, kako bi bili spremni kada za to dodje trenutak. Bilo je reči i o ulozi Saveza vojvodjanskih Mađara, kao i o drugim stvarima koje odredjuju naš svakodnevni život“, kazao je Pastor.

Pročitajte još...

Dodao je da je prihvaćen zahtev SVM za većim brojem državnih sekretara.

„Nismo tražili ministarstvo, da jesmo, verovatno bi i dobili, ali naše strateško opredeljenje i dalje je da sa nivoa državnih sekretara možemo da rešavamo stvari i da je racionalnije imati više državnih sekretara, nego jednog ministra“, ocenjuje.

Napomenuo je da će biti formirano i novo ministarstvo za investicije, koje će se baviti krupnim infrastrukturnim razvojnim projektima.

„Dobar deo tih projekata realizuje se na ovom prostoru, zbog toga smatramo da bi dobro bilo da tu imamo državnog sekretara“, ističe Pastor.

Pastor je sa predsednikom Srbije razgovarao i o potrebi da se prilikom narednog rebalansa budžeta obezbedi još četiri miliona evra za završetak radova na subotičkom akvaparku.

„Predsednika države sam informisao i o razgovorima sa jednim madjarskim investitorom koji bi želeo da gradi hotel na obali Palića, i prema dosadašnjem toku razgovora, moguće je da će ugovor biti potpisan do kraja godine“, naveo je Pastor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar