Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U narednoj vladi ima dosta promena, ali će to biti i vlada kontinuiteta, primetio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da na sednici Predsedništva SNS predlog sastava nove vlade nije usvojen jednoglasno.

„Usvojen je ogromnom većinom, ali je bilo nesuglasica. Bila su dva glasa protiv i jedan uzdržan“, rekao je Vučić novinarima.

Predsednik je poželeo uspeh novoj vladi, da se izbori sa svim izazovima, dodajući da će je hrabriti i braniti kada bude potrebe, a kritikovati kada zasluži, i to sve članove, bez obzira na članstvo u stranci.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što će procenat žena u Vladi Srbije biti iznad evropskog proseka, koji je 25-26 odsto, – 47,8 ili 50 odsto.

„Ja nisam neko ko podilazi ‘ključ varijantama’, da neko bude ministar samo zato što je određenog pola, ali mislim da smo birali energične, vredne žene, a lično sam insistirao da budu prihvaćene dve koje nisu funkcionerke SNS – Darija Kisić i Anđelka Atanacković“, rekao je Vučić.

On je pojasnio da je na Atanacković insistirao, jer zna šta je gotovo ni iz čega uspela da napravi od Prve petoletke, zna probleme privrede i ima, kako kaže, strahovitu energiju koja se retko nalazi.

To isto, dodao je, važi i za Dariju Kisić Tepavčević.

Vučić je istakao da Toma Momirović, kandidovan za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ne bi trebalo da bude iznenađenje.

Momirović, kaže, ne samo da dolazi iz uspešne kompanije, već je bio spreman da primi udarce različitih političikih, a posebno ekonomskih neznalica, čak i kada se protivio povećanju minimalne zarade.

To protivljenje povećanju minimalca je bio razlog što nije dobio sektor za rad, ali se od njega očekuje da brine o biznisu, da pregovara o poslovima u oblasti infrastrukture, da bude tvrd i čvrst, kao u pregovorima oko minimalne zarade.

„On je tada rekao ‘ja sam poslodavac, isplaćujem plate i za mene je teško da povećavam minimalac’. Jedini je koji je to priznao, dok su drugi ćutali“, rekao je Vučić i izrazio uverenje da će Momirović uspešno voditi ministarstvo u koje se polažu velike nade, i zbog programa Srbija 2025.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare