Marinika Tepić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić potvrdila je za dnevni list "Nova" da će biti nosilac opozicione liste na predstojećim parlamentarnim izborima, napominjući da je uverena u izbornu pobedu.

U razgovoru za naš dnevni list, Tepićeva je naglasila da će nestranačka ličnost, koju opoizicija izabere za nosioca liste u Beogradu, biti neko na koga će svi građani prestonice biti ponosni, kao i da je ključno da predsednički kandidat bude osoba koja ima kapacitet da izbori drugi krug izbora. Ona je dodala da Zdravko Ponoš ima šanse protiv Vučića na izborima.

Marinika Tepić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Saznali smo da se opozicija najlakše dogovorila oko vaše uloge kao nosioca liste na parlamentarnim izborima. Šta vam to govori?

– Da, mogu da potvrdim da taj dogovor jeste postignut sa partnerima iz Demokratske stranke, Narodne stranke, PSG, PZP i sindikatima da budem nosilac parlamentarne liste. Snažno verujem da možemo da pobedimo i na izborima za Beograd i na predsedničkim, sa dobrim izazivačem Vučiću i osobom koja nas može dovesti do drugog kruga, ali i da na parlamentarnim izborima sa „superlistom“ stranaka i nestranačkim istaknutih ličnosti možemo da osvojimo toliko mandata da onemogućimo Vučića i SNS da imaju svojih sigurnih 126 poslanika.

Pročitajte još...

Na osnovu čega bazirate optimizam, imajući u vidu da su izborni uslovi gori nego ranije?

– Vama je poznato da mi prelazimo hiljade kilometara mesečno, od grada do grada, i građani jasno traže od nas da izađemo sada na izbore, kao što su prošle godine tražili da ih bojkotujemo. Cilj bojkota je ispunjen, jer su tada cela Srbija i svet videli da Vučić nema većinsku podršku u narodu i da su mu je više od 50 odsto ljudi jasno reklo – ne! Građani od nas sada traže da tu borbu nastavimo na izbornom frontu i oslobodimo našu zemlju od tlačitelja. U suprotnom, naša država će ostati pogažena, zagađena, otrovana i prezadužena. Rečju- nestaćemo.

A kako će izgledati lista opozicije u Beogradu? Ko će biti na njenom čelu?

– U skladu sa dogovorom, listu za naš glavni grad predvodiće nestranačka ličnost, osoba koja je dostojna te uloge žile kucavice, Beograđana i cele države. Biće to osoba kojom će se Beograđani ponositi, a ne neko koga će se građani stideti, kao što je slučaj sa aktuelnim čelnicima Srpske napredne stranke, koji su ovaj grad izvrnuli naglavačke i osakatili ga u svakom smislu – infrastrukturnom, kulturnom, obrazovnom, vrednosnom i koji ne razumeju ama baš ništa, osim da na štetu Beograda petljaju i muvaju.

Da li se zna ko će biti predsednički kandidat? Ponoš ?

– Svakako će biti urađeno ozbiljno istraživanje, a ja verujem da je važno da svi pružimo maksimum i podelimo odgovornost. Kao što znate, ja predvodim parlamentarnu listu i to je velika čast, ali i ogroman zadatak. Lično mislim da bi Zdravko Ponoš bio sjajan kandidat, jer bi mogao da simbolizuje jedinstvo najvećeg broja građana i ima potencijal da uđe u drugi krug sa Vucicem i tada pobedi. Svi moramo da pružimo svoj maksimum, jer se vodi ključna bitka za Srbiju. Nadamo se da ćemo postići dogovor najbolji za građane Srbije.

BONUS VIDEO: Tepić o susretu sa Zagorkom Dolovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare