Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode rekla je danas na konferenciji za medije u Loznici da "nećemo pristati na kataklizmu koja bi nastala izvlačenjem litijuma".

„Ne postoji taj milion profita, to radno mesto, taj suficit, ta nadoknada u budžetu, ta korist vredna jednog ljudskog života“ rekla je Tepić o Rio Tintu okupljenim građanima u Loznici, koju je posetila zajedno sa Dejanom Bulatovićem i Igorom Radoševićem“ rekla je Tepić i dodala da je Stranka slobode i pravde potpisala društveni sporazum kojim se obavezala da „nikada neće pristati na to da ovde bude mesto gde će se najprljavijim metodama izvlačiti litijum“.

„Mi to garantujemo ne samo svojim potpisom, već i svojom političkom odgovornošću. Mi smo se tim sporazumom obavezali da nikada nećemo koalirati i sarađivati sa drugim političkim faktorima i organizacijama koji bi doneli drugačiju odluku“ rekla je potpredsednica SSP.

Tepić je istakla da Rio Tinto „podmićuje“ u Loznici:

Loznica, Marinika Tepić, Igor Radošević i Dejan Bulatović
Marinika Tepić, Igor Radošević i Dejan Bulatović Foto: SSP

„Imamo saznanja da kompanija Rio Tinto pokušava da „kupi“ sportska udruženja, sportske klubove ovde u Loznici, odnosno da „potkupi“, da podmiti, da im daju pare čak i da ih ne reklamiraju. Znate kako se to zove? Podmićivanje“.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde  je rekla da korist i profit u ovakvom režimu od štetnih projekata idu u džepove određenih porodica i da ne postoji ni vazduh, a da koruptivni prsti nisu umešani.

„Svi smo svesni da je litijum značajan resurs budućnosti za narednih 60 do 80 godina i niko nema ništa protiv toga, ali imamo jako protiv toga da se katastrofalnom tehnologijom, koja se do sada primenjivala u svetu, uništi ne samo ovo područje već i generacije širom Srbije. Dok ne smenimo ovu vlast neće biti bolje ni Loznici, ali ni vodi, ni zemlji širom Srbije“ kazala je Tepić.

„Loznica će biti sa kataklizmičnim posledicama jer sa ovakvom tehnologijoim ne može ništa da se uradi, a da posledice ne trpe naša deca“ zaključila je potredsednica SSP.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić o susretu sa Zagorkom Dolovac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar