U sredu, u novinama "Nova", pročitajte sve o postignutom dogovoru opozicije o izlasku na izbore.

Dogovor Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke podrazumeva i raspodelu mesta na listi za parlamentarne izbore na kojoj će prva biti Marinika Tepić, a sledeći na listi biće Miroslav Aleksić. Narednih dana biće održana zajednička sednica rukovodstava ovih stranaka.

„Nova“ je istraživala zašto plaćamo skupo gorivo. Srbija je jedna od zemalja u regionu sa najskupljom cenom goriva. Od 2012. godine akcize na gorivo poskupele su za 67 odsto, odnosno evrodizel je od tada skočio za 24 dinara po litru.

Nakon početka radova na metrou u zoni Makiškog polja, stručnjaci su saglasni da postoji realna opasnost da Beograd ostane bez čiste i zdrave vode za piće. O čemu se nije vodilo računa prilikom ovog projekta čitajte u tekstu „Česmovaču ćemo menjati flaširanom vodom iz marketa“.

„Žene uvek izvuku deblji kraj“, kaže u razgovoru za „Novu“ Slobodan Šijan, akademik i reditelj filmova „Maratonci trče počasni krug“ i „Ko to tamo peva“, a povodom izbora novih članova Srpske akademija nauka. On navodi da je u 180 godina dugoj istoriji SANU „prvi koji je po osnovu filma postao član Akademije“. „Bilo je i ranije nekih članova Akademije koji su režirali filmove, kao što je to bio slikar Mića Popović ili Duško Kovačević koji je postao reditelj. Ali ja sam prvi samo filmski reditelj koji je postao akademik“ kaže slavni sineasta.

Ko će biti u sastavu našeg tima u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. i o kome razmišlja selektor Svetislav Pešić tema je teksta „Teo uvek tu za Srbiju“. Košarkašku reprezentaciju predvodiće Miloš Teodosić koji je osvojio olimpijsko, svetsko i evropsko srebro u dresu „orlova“.

BONUS VIDEO: Snimak eksplozije kod Bubanj Potoka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar