Savez ekoloških organizacija Srbije organizovao je danas protest ispred zgrade Vlade Srbije, sa zahtevom da se obustave radovi na izgradnji vidikovca na Kablaru, čijem je početku prošle nedelje prisustvovala premijerka Ana Brnabić.

Kako je najavio gostujući u Novom danu na N1 aktivista Miloš Kuvekalović, jedan od trojice uhapšenih tog dana, protest će trajati onoliko koliko su oni proveli u pritvoru, a to je, dodaje, osam sati.

„Pravimo protest, jer nije OK hapsiti aktiviste, bilo koje, ako mirno protestuju. Uzvraćamo istom merom, onoliko koliko smo proveli u pritvoru, toliko će trajati protest. Držali su nas osam sati, s lisicama, u pritvoru. Moramo da im kažemo: ‘Ljudi, ne može tako, morate malo da stanete’. Stalno preteruju, sve što krenu loše da rade, preteruju“, rekao je Kuvekalović.

Zlatko Kokanović iz organizacije Ne damo Jadar izjavio je da su se okupili sa zahtevom da se obustave radovi na izgradnji vidikovca na Kablaru, prenosi N1.

Zlatko Kokanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Policija je na grub, nasilnički način reagovala prema trojici aktivista, kao najveće kriminalce su ih vezane lisicama sproveli u MUP, proveli su osam sati vezani tamo. Rekli su im i da se narod nije okupio ispred SUP-a, da bi ih zadržali 48 sati u pritvoru“, priča Kokanović.

On je rekao da će zatevi biti predati Vladi Srbije, a zahtevi su:

– da se zaustave radovi na izgradnji vidikovca,

– da se preispitaju dozvole i

PROČITAJTE JOŠ

– da se ispita ko je od nadležnih naredio da se privedu aktivisti kao kriminalci

„A znajući da u Srbiji pravi kriminalci slobodno hodaju, i da imaju uz sebe milionske vrednosti u oružju“, kaže.

BONUS VIDEO Šta se desilo na Kablaru i kako je vidikovac podelio građane: Aktivisti hapšeni, osam sati bili vezani 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar