Aleksandar Vucic i Zaklina Tatlovic
Aleksandar Vučić i Žaklina Tatlović Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI/Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije znao da se FBI bavi njegovom neverbalnom komunikacijom prema novinarki N1 Žaklini Tatalović, te da ima grč na licu otkako je video na svojoj inauguraciji.

„Ako pogledate snimak, nikakav loš izraz lica nisam imao. Moram da priznam – nisam lep čovek, nikad nisam ni pomislio da jesam, a kamoli da sam to izgovorio. Imam problem s facijalisom od trenutka kad sam ugledao Žaklinu Tatalović i Suzanu Vasiljević kad su došle doterane na moju inauguraciji gde je ona bila najradosnija, i taj grč je ostao do dana današnjeg“, rekao je Vučić.

Njegov odgovor stiže nakon što je Džo Navaro, nekadašnji FBI agent i ekspert za neverbalnu komunikaciju, podelio na Tviteru video predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se na nedavnoj konferenciji za medije grči od nelagodnosti kad čuje glas novinarke N1 Žakline Tatalović. Vučića u tvitu opisuje kao „školski primer nelagodnog ponašanja“.

PROČITAJTE JOŠ

„Pogledajte video i procenite da li možete da nabrojite neverbalne nelagode – svih sedam“, napisao je Navaro uz Vučićev video.

Mnogo njegovih pratilaca na Tviteru potom je pokušalo da protumači šta se sve dešava na videu.

„Kršenje ruku, sleganje ramenima, duboki izdah, stiskanje usana, obrve se skupljaju, stvarajući prostor rukama, a zatim onim što izgleda kao da se napreže i gura ruke zajedno – ne znam kako bih to nazvala. Ovo je bilo teško. Hoćete li nam reći odgovor“, napisala je korisnica Tvitera, na šta je Navaro uzvratio – „Vrlo dobro“.

Navaro je kasnije napisao da je šokiran saznanjem da ovakve izraze lica pravi predsednik države, te da su mu studenti poslali video bez objašnjenja. Navodno, nije znao o kome je reč.

Žaklina Tatalović je ranije za Nova.rs rekla da u momentu kada postavlja pitanja nije koncentrisana na reakcije sagovornika:

„U tom trenutku ne primećujem reakcije nikog, koncentrisana sam na ono što predsednik odgovara. Juče sam bila iznenađena što je više puta ponovio “nemam pojma o čemu pričate”, ne mogu da verujem da Aleksandar Vučić nije obavesten o nekim važnim stvarima. Bilo je očekivano da neće dozvoliti ministru Udovičiću da odgovara na pitanja“.

Džo Navaro je dvadeset pet godina radio za FBI kao specijalni agent za procenu ponašanja i kontrašpijunažu. Danas je jedan od vodećih svetskih eksperata za neverbalnu komunikaciju i savetnik najvećih multinacionalnih kompanija. Vanredni je profesor na Univerzitetu Sejnt Leo a često drži predavanja i na Harvardskoj poslovnoj školi.

Napisao je trinaest knjiga. Šta nam svako telo govori njegovo je najpoznatije delo, prevedeno na dvadeset devet jezika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare