FBI agent nastavio da analizira urnebesne Vučićeve klipove

Politika 29. jul. 202115:10 > 16:05
Podeli:
Džo Navaro Foto:Jonathan Weiss / Alamy / Alamy / Profimedia; Larry Busacca / Getty images / Profimedia; Nova.rs

Džo Navaro, nekadašnji FBI agent i ekspert za neverbalnu komunikaciju, nastavio je da na Tviteru analizira predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji prilikom svog obraćanja javnosti pravi grimase, stiska ruke, uzdiše i koristi se mnogim drugim neverbalnim načinima komunikacije.

Nakon što je na Tviteru objavio video predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se na nedavnoj konferenciji za medije grči od nelagodnosti kada čuje glas novinarke N1 Žakline Tatalović, te je Vučića u tvitu opisao kao „školski primer nelagodnog ponašanja“, nastavio je sa svojom analizom i drugih video klipova sa predsednikovih konferencija za medije.

 

Nadovezao se na tvit Žakline Tatalović, te je opisao vojnika koji stoji pored Vučića, a koji, kako kaže, pokušava da skrene pažnju sa predsednikovog govora.

PROČITAJTE JOŠ

„Gledajte vojnika koji nosi beretku s desne strane, imajte na umu kako se oči okreću napred-nazad, a grudni koš se izdvaja kad se ubrza govor. Skreće pažnju s govornika i pokazuje svoju zabrinutost“, napisao je Navaro.

Konferenacija za medije koja se vidi na snimku održana je u kasarni u Pančevu, samo nekoliko dana posle hapšenja Belivuka, u februaru ove godine. Svi novinaru su stajali s Vučićeve leve strane, što objašnjava i pogled vojnika. Vučić ne gleda u Žaklinu Tatalović koja prva postavlja pitanje o Belivukovom hapšenju, već okreće glavu ka stepeništu, s druge strane.

Džo Navaro je dvadeset pet godina radio za FBI kao specijalni agent za procenu ponašanja i kontrašpijunažu. Danas je jedan od vodećih svetskih eksperata za neverbalnu komunikaciju i savetnik najvećih multinacionalnih kompanija. Vanredni je profesor na Univerzitetu Sejnt Leo a često drži predavanja i na Harvardskoj poslovnoj školi.

Napisao je trinaest knjiga. Šta nam svako telo govori njegovo je najpoznatije delo, prevedeno na dvadeset devet jezika.

Žaklina Tatalović je ranije za Nova.rs rekla da u momentu kada postavlja pitanja nije koncentrisana na reakcije sagovornika:

„U tom trenutku ne primećujem reakcije nikog, koncentrisana sam na ono što predsednik odgovara. Juče sam bila iznenađena što je više puta ponovio “nemam pojma o čemu pričate”, ne mogu da verujem da Aleksandar Vučić nije obavesten o nekim važnim stvarima. Bilo je očekivano da neće dozvoliti ministru Udovičiću da odgovara na pitanja“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar